05 / 05 / 2024

Türsab 2015 turizmi

Türsab 2015 turizmi

Türkiye Seyahat Acerıtalan Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Türkiye'ye ilk 3 ayda giren Rus ve İskandinav turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40'lık düşüş olduğunu söyledi.

TÜRSAB, turizmde hedef büyüttü!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy. Türkiye'de turizm sektörünün önemli gelişme kaydettiğini belirtti. Ulusoy, '' Hedefimize daha süratlı gidiyoruz '' dedi.

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, TÜRSAB'ın Beşiktaş'ta yer alan genel merkez binasını 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

Dünya Yatırım Raporu 2015 açıklandı!

Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36'lık artışla 16,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

IKEA Türkiye son beş yılda 7,2 milyar Euro kurumlar vergisi ödedi!

IKEA Türkiye, "2015 mali yılında IKEA Group, faaliyet gösterdiği ülkelerde toplam 822 milyon avro civarında kurumlar vergisi ödemiş olup, bu ödediği tutar yaklaşık yüzde 20 efektif kurumlar vergisi oranına denk gelmektedir" açıklamasında bulundu.

Afyon Çimento 2015 yılı finansal raporlar!

Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş., 2015 yılına ait bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten KAP'a bildirilen 2015 yılı raporları şöyle...

Türkiye ev fiyatı artışında yedinci!

IMF'nin ‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. İşte ayrıntılar...

Hakan Tütüncü: 2015 Kepez'in altın yılı oldu!

Kepez Belediye meclisinde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, "2015 yılı Kepez'in altın yılı olarak kayıtlarda yerini aldı. 37 ayrı açılış ve temel atma programı yaptık" dedi

Türsab 2015 turizmi Haberi

Türsab 2015 turizmi

Batı Avrupa pazarının kendini toparlamaya başladığını belirten Çavuşoğlu, "Bazı düzelmelerin olmasına rağmen 2014 yılına nazaran, doğu, batı ve kuzey Avrupa'dan ne de Rusya'dan beklediğimiz erken rezervasyonları alamadık. Erken rezervasyonların düşük olması, bizi son dakikaya bırakacak" dedi. 


Çavuşoğlu, Alanya'nın geçen yılki doluluk oranına ulaşması konusunda endişeli olduklannı anlatırken paket turlarda yüzde 5- 6 oranında düşüş olabileceği tahmininde bulundu. 

Umudu muzAlmanya Alanya Turistik İşletmeciler Alanyalı turizmciler sezondan endişeli Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Ekonomik krizden dolayı zor günler yaşayan Rusya'nın rezervasyon iptalleri Alanyalı turizmcileri endişelendirdi Demeği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında kayda değer bir artış görüldüğünü anlatırken şöyle devam etti: "Diğer ülkelerde belirli...