10 / 05 / 2024

TÜRSAB Gençlik Turizmi raporu 2015

TÜRSAB Gençlik Turizmi raporu 2015

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı. Rapora göre 2013 yılında Türkiye'ye gelen 33.8 milyon kişilik yabancı ziyaretçilerin yüzde 25'ini gençler oluşturuyor.

Aile ve Gençlik Fonu 7 soruda tüm detaylarıyla! Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi Resmi Gazete'de yayımlandı!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi'nin bugün itibarıyla yürürlüğe alınmasının ardından başvuru tarihi, nasıl başvuru yapılacağı ve kullanım koşulları tek tek belli oldu. İşte Aile ve Gençlik Fonu 7 soruda tüm detaylarıyla...

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Fonun kaynakları neler?

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsamda, fonun kaynaklarının ne olacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldi. TEKNOFEST gençlerinin Türkiye'nin müreffeh ve parlak geleceği olduğunu söyleyen Erdoğan," Gençlerimize olan sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK'ya 81 ilde 1200 personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılı personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlığın Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda görev yapacak 1200 yönetim personeli alınacak. Türkiye genelinde yapılacak alımın şartları adaylar tarafından merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı! 1017 personel alınacak! İşte detaylar!

Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı başvurularına dair araştırmalar başladı. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları başladı mı? İşte detaylar!

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Gençlik merkezi sayımız 350 oldu!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Pandemi süreci içerisinde olmamıza rağmen 2020 bütçe görüşmelerinde ifade ettiğimiz Bakanlık çalışmalarımızın ve hedeflerimizin pek çoğunu başarıyla gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Gençlik Merkezi için imzalar atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçeye 300 bin metrekare büyüklüğünde Spor Vadisi ile her mahallenin faydalanabileceği yeni spor alanları yapılacak. Küçükköy’e ise 20 bin eserlik kütüphanenin olacağı Gençlik

Başakşehir’in ‘ilk gençlik merkezi’ yükseliyor!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir yaşam merkezi inşa ettiğini açıkladı. Yapımına başlanan Güvercintepe Gençlik Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Başakşehir Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmalarında sona gelindi!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin bütün ihtiyaçlarını giderecek yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmaları tamamlandı.

TÜRSAB Gençlik Turizmi raporu 2015 Haberi

TÜRSAB Gençlik Turizmi raporu 2015

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Gençlik Turizmi 2015 Raporu"na göre, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 


TÜRSAB'ın "Gençlik Turizmi 2015 Raporu" yayımlandı. Buna göre, 2013 yılında 33.8 milyon kişi olan Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı içerisinde yaşları 7 ile 27 arasında bulunan genç turistin sayısı 8.5 milyona ulaşırken yurtiçi seyahatlerin yüzde 25'ini gençler gerçekleştirdi. Gerek yerli, gerekse yabancı turistlerde "gençlerin" yüzde 75'lik kısmının 500 Avro ve üzerinde harcama yapması, pazarın ne kadar büyük ve değerli olduğunu ortaya koydu. 


Özel projeler üretiliyor 


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre ise dünyada...