04 / 05 / 2024

TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu

TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: Sene 2000 yurt içi ve yurt içindeki seyahat eden vatandaşımızın sayısı 556 bin kişi. 2012 yılında seyahat eden vatandaşımızın sayısı 13 milyon kişi. Hedefimiz 2023 yılında 35 milyon...

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Hizmet Binası açıldı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Manavgat/Side Bölgesel Yürütme Kurulu Hizmet Binasının açıldı. Konuşmaların ardından TÜRSAB Manavgat/Side BYK Hizmet binasının açılış kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesildi ve bina gezildi.

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi açıldı!

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi, Orhan Gümüş Şube Müdürlüğü'nde 5 bin TL sermaye ile 5 Ekim'de Avcılar, Merkez Mahallesi'nde açıldı.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları araştırma istatistiklerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

AKY Akyaka Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AKY Akyaka Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Dilek Kabataş tarafından 100 bin TL sermaye ile 2 Ekim'de Ümraniye, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Tamur Yapı İnşaat Taahhüt Proje Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamur Yapı İnşaat Taahhüt Proje Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Tamur tarafından 20 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Esenler, Havaalanı Mahallesi, Foto Sokak'ta kuruldu.

TÜRSAB Hepimizin etkinliği 20 Eylül'de!

TÜRSAB yönetiminde görev almak için yoğun çalışma yapan “TÜRSAB Hepimizin” platformu, TÜRSAB üyeleri ve turizmin önde gelen isimleri ile 20 Eylül Pazar günü bir araya geliyor.

Türkiye Gayrimenkul ve Emlak Fuarı 10-11 Ekim'de!

Türkiye Gayrimenkul ve Emlak Fuarı'na, bölgedeki yatırımcıları daha yakından tanımak isteyen, gayrimenkul ve emlak sektöründen Türk firmalar katılıyor. Fuar, 10-11 Ekim tarihlerinde Bakü'de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Veymek Yapı Teknolojileri Makanik ve Elektrik Tesisat Mühendislik Sis.Taahhüt Dan.San.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Veymek Yapı Teknolojileri Makanik ve Elektrik Tesisat Mühendislik Sis.Taahhüt Dan.San.ve Tic.Ltd.Şti. Veysel Elikara tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Eylül'de Bağcılar, Kirazlı Mahallesi'nde kuruldu.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

İhmat Otomotiv İnşaat Taahhüt Turizm Nakliyat ve Gıda Maddeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İhmat Otomotiv İnşaat Taahhüt Turizm Nakliyat ve Gıda Maddeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kenan İhtiyaroğlu ve Selahattin İhtiyaroğlu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Küçükyalı, Altıntepe Mahallesi'nde kuruldu.

Alm Turizm İnşaat Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alm Turizm İnşaat Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hatice Serpil Şenay tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Esenyurt, Koza Mahallesi 'nde kuruldu.

KC Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KC Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Şahin tarafından 50 bin TL sermaye ile 10 Ağustos 'ta Beykoz, Çengeldere Mahallesi, Çengeldere Caddesi 'nde kuruldu.

TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu Haberi

TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu


 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Mardin'de "TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu" düzenlendi.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, inanç turizminin, turistlerin seyahate katılma amacının kutsal yerleri ziyaret etmek olduğunu belirtti.


Türkiye'de İslam eserlerinin yanı sıra farklı dinlere ait eserlerin de bulunduğuna dikkat çeken Arıcı, inanç turizminin gelişmesi için 1993 yılından bu yana öncelikle 3 büyük dinin bugüne kadar ulaşan eser ve ibadet yerlerinin envanterinin hazırlandığını ifade ederek "İnanç turizmi projesi ile 3 semavi dinin günümüze kadar yaşanan önemli ziyaret merkezilerinin çevre düzenlenmesi, aydınlatma, ulaşım gibi açılardan ele alınarak iyileştirilmesi ve tanıtımının yapılarak ziyaretçi sayısının artırılması hedeflenmektedir" dedi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, şiddet ve terör olaylarından arındırılmış bir yaşama katkı sağlarken bu yaşamda önemli bir yeri olan seyahat acentelerinin...