02 / 05 / 2024

Türsab Türkiye Yunan turizm toplantısı

Türsab Türkiye Yunan turizm toplantısı

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

Başaran Ulusoy: Türkiye 42 milyon turist sayısını aşacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını beklediklerini söyledi..

Başaran Ulusoy: Türkiye dünya çapında kongre merkezi olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmdeki kan kaybını durdurmak için turistlerden alınan ayakbastı parasının kaldırılması ve uçaklara yakıt desteğinin potansiyel ülkeler için de verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin otelleri en kaliteli oteller arasında!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Yunanistan'ın ürünü adalar. Bizim ürünümüz kıyılarımız. Türkiye'nin otelleri kalite bakımından dünyanın en iyi otelleri arasında" dedi.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 5,4 yükseldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB), Turizm Destek Paketi Raporu'na göre,Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri yüzde 3,5 ekside görünürken, Türkiye'ye ocak-şubat aylarında gelen turist sayısı toplamda yüzde 5,4 arttı.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre Türkiye kış turizminde artık zirveye oynuyor. Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor...

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Başaran Ulusoy: Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

Türkiye'de 50 milyar dolarlık turizm geliri hedefleniyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Gençlik Turizmi 2015 Raporu'na göre,Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefliyor...

Türsab Türkiye Yunan turizm toplantısı Haberi

Türsab Türkiye Yunan turizm toplantısı

Aziz Kocaoğlu "Burada en büyük görev politikacılara düşüyor. Tabuların değil gönüllerin konuşması gerekir. Sadece iyi bir dost değil aynı zamanda iyi partner olmalı, birbirimizi rakip olarak değil ortak olarak görmeliyiz" diye konuştu. 



Türkiye ve Yunanistan iş toplulukları arasındaki turizm işbirliğini teşvik etmek ve iki ülke arasındaki turizmi canlandırmak için Yunanistan Büyükelçiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından "Turizm Etkinliği" düzenlendi. İzmir Swiss Otel'de düzenlenen etkinliğe, Türkiye'den 98, Yunanistan'dan da 47 şirket katıldı. 




Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlıı, bu toplantının iki ülke turizmine yararlar getirmesini diledi. 17 Ağustos depreminin iki ülkeyi birbirine yakınlaştırdığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Aynı suyun kıyısındayız. Aynı denizin çocukları, aynı tarihin mirasçıları, aynı coğrafyanın parçasıyız. Jeologlar 500 yıl sonra Ege Denizi'ııin kara olacağını...