07 / 05 / 2024

Tuzanın penceresinden kitabı

Tuzanın penceresinden kitabı

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen AŞ’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, tüm iş ve yaşam deneyimlerini “Tuza’nın Penceresinden” kitabında topladı.

Dünyaca ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı: Para biriktirenler kesinlikle kaybedecek! Geç olmadan gümüş alın!

Zengin Baba Yoksul Baba (Rich Dad Poor Dad) adlı kişisel finans kitabının yazarı Robert Kiyosaki, yatırımcıları değerli metallere yatırım yapmaları konusunda uyardı.

Öğrenciler dikkat! MEB kitap ve kırtasiye yardımı alıyor! Bu yardımları hemen alın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem etkilediği 11 kentteki öğrenciler ile bu bölgeden başka kentlere nakillerini yaptıran öğrencilere 7,5 milyon ders kitabı, 5,5 milyon yardımcı kaynak ile 130 bin kırtasiye setini ulaştırmaya başladıklarını duyurdu.

Ahmet Ümit'in merakla beklenen yeni kitabı

Türkiye'de polisiye edebiyat denilince akla ilk gelen isimlerden olan usta yazar Ahmet Ümit'in yeni kitabı Bir Aşk Masalı satışa çıktı. Peki masal türünde çıkan Bir Aşk Masalı'nın fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Berat Albayrak’ın, ‘Burası Çok Önemli’ kitabı satışa çıkıyor! Kapakta, dillere pelesenk olan cümlesi var

Bir dönem Enerji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunduktan sonra görevden, ‘’Affını’’ isteyerek bakanlığı bırakan Berat Albayrak’ın, ‘’Burası Çok Önemli’’ adındaki kitabı, 11 Mart Cuma günü tüm kitapçılarda yerini alacak…

Habip Arıkan'dan Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi kitabı!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan'ın 'Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi' kitabı çıktı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru’nun ilk kitabı Tesadüf Yoktur yayınlandı!

Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru,  yönetim felsefesinin sırlarını anlattığı “Tesadüf Yoktur” isimli kitabını yayınladı.

İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecindeki detaylar Hayaldi Gerçek Oldu kitabında!

İstanbul Havalimanı’nın 42 ayda yapılış hikayesini anlatan "Hayaldi Gerçek Oldu" kitabı satışa çıktı.

Kanal İstanbul bilimsel değerlendirme kitabı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak 2020 tarihinde yapılan Kanal İstanbul Çalıştayı'nın raporunu kitap haline getirdi. Kanal İstanbul Projesinin etkileri açısından bilimsel olarak masaya yatırıldığı kitabın tanıtım toplantısı, yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak.

İBB'den her yönüyle Kanal İstanbul kitabı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür A.Ş. tarafından çıkarılan Kanal İstanbul kitabı için 17 farklı disiplinden 29 bilim insanı çalışma yürüttü. Kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Seval Sözen ve Prof. Dr. Naci Görür üstlendi. 

Şanlıurfa'da inşaatın 3. katından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çalıştığı inşaatın 3. kattaki penceresinden düşen işçi yaşamını yitirdi...

Gebze Center AVM 1 Haziran'da kapılarını yeniden açacak!

10 yıl önce faaliyete başlayan Gebze Center AVM, pandeminin ardından normalleşme dönemiyle ilgili önlemlerini tamamladı. 1 Haziran 2020 tarihinde kapılarını yeniden açacak Gebze Center AVM'de “Kiracılara Özel Covid-19 Sonrası Hazırlık El Kitabı” hazırlandı.

İstanbul Adalar’ın zamana direnen konutları!

Yazar, mimar  ve akademisyen Reha Günay’ın “İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları” kitabı çarpık yapılaşmaya ve nüfus artışına rağmen hala coşkuyla ayakta duran Adalar’daki yapılardan bir seçki sunuyor...

Tuzanın penceresinden kitabı Haberi

Tuzanın penceresinden kitabı

1944 doğumlu Mehmet Tuza’nın çocuk yaşta başlayan iş hayatını, dönemin sosyal ve ekonomik olaylarıyla buluşturarak sunan kitap, okuyucusunu 1950’lerden bugüne uzanan bir yolculuğa çıkarıyor.


Çocuk yaşta iş hayatına çeşmecilikle başlayan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, hayat hikayesini ve tecrübelerini “Tuza’nın Penceresinden” adlı kitapta bir araya getirdi. Ekonomik, siyasal ve sosyal açıdan, Türkiye’nin tarihine yolculuk da yapan kitap için Tuza, şunları söyledi: “Bu kitap, yokluk ülkesi Türkiye ve yoksunluklarıyla Konya tarihine de ışık tutuyor. Kitap aynı zamanda ‘Çeşmeci Mehmet Usta’dan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza’ya dönüşmemin kitabı. Aslında benim için, hiç değişmediğimin hikayesi… Bana doğduğum yıllarda, hayatın ‘bahşetmemiş gibi’ göründüğü her şeyi, çok çalışarak nasıl var ettiğimi anlatma vakti gelmişti. Yaşamımı, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik tarihine değinmeden anlatmak ise...