01 / 05 / 2024

tüzel kimselerin tapu işlemleri

tüzel kimselerin tapu işlemleri

Tüzel kişilik kapsamına giren sendikaların tapu işlemleri nasıl olur, merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihleri kaçıran yandı!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı pek çok tapu sahibi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...

Togg için müjdeli haber! Özel kredi geliyor

Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile ilgili sevindiren gelişme yaşandı. Kamu bankaları Togg ile ilgili kasanın ağzını açtı. Özel ve uygun kredi hamlesi yapılacak. İşte tüm detaylar...

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu harcı geliri 9 ayda 27,9 milyar TL'yi geçti!

Verilen detaylara göre, ülkemizde bu senenin ilk 9 ayında 2 milyon 430 bin 623 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu bu satış işlemlerinden de 27 milyar 901 milyon 295 bin 813 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Çağla Şıkel kesenin ağzını açtı! Özel havuzlu ve taş eve verdiği kira dudak uçuklattı

Podyumların ve ekranların aranan ismi Çağla Şıkel, Alaçatı’da özel havuzlu taş evi sezonluk kiraladı. Yaz tatilini geçireceği eve yüzbinlerce lira ödeyen Çağla Şıkel’in verdiği rakam adeta dudak uçuklattı.

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Arsa satışında tüm zamanların rekoru kırıldı!

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi verilere göre arsa satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı...

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

tüzel kimselerin tapu işlemleri Haberi

tüzel kimselerin tapu işlemleri

Sendikaların tapu işlemleri!

Sendikaların tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili hususlara açıklık getirmeden önce "Sendika nedir?", "Konfederasyon nedir?" gibi soruları yanıtlandıralım.


Sendika nedir?

İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için meydana getirdikleri tüzel kişiliğe sahip kuruluşlara sendika deniyor.


Konfederasyon nedir?

Konfederasyon, değişik iş kollarında en az beş sendikanın bir araya gelmek suretiyle oluşturulan tüzel kişiliğe sahip üst kuruluşları ifade ediyor.


Tüzel kişilik

Sendikalar ve konfederasyonlar kuruluş belgelerini ve tüzüklerini meclislerinin bulunacağı ilin valiliğine verdiği takdirde  tüzel kişilik kazanıyor.


Sendikaların tapu işlemleri

Sendika ve konfederasyon tanımlamalarından sonra asıl konumuz olan "Sendikaların tapu işlemleri" ne gelelim. Sendika ve konfederasyonlar, amaç ve görevlerinin gerektirdiği taşınmaz malları iktisap edebiliyor. 


Sendikalar Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan “Bu kanunda hüküm olmayan hallerde Türk Medeni Kanunu’nun ve...