05 / 05 / 2024

Tuzla Tersanesi liman kabul tesisi

Tuzla Tersanesi liman kabul tesisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan 96 bin 520 metrekare büyüklüğündeki Maliye Hazinesi’ne ait arazinin, 2 bin 982 metrekarelik kısmına liman kabul tesisi yapacak.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

Liman Denizcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liman Denizcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile İsmet Kerem Konaç, Murat Aydın ve Serkan Selçuk ortaklığında kuruldu.

Uluslararası liman sayısı 181'e çıktı!

Bursa Sanmar Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Uluslararası liman sayımız 152'den 181'e çıktı'' diye konuştu. 

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Tuzla Transfer Merkezi Limanı imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Askı Tutanağı yayınlandı.

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan yol olarak planlandı!

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan olarak planlanan alanın, Kemiklidere üzerinden köprü ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na ulaşım sağlamak üzere yol olarak planlandı...

Tuzla Yat Limanı imar planı notu değişikliği askıda!

Tuzla Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Tuzla'daki tersane limanı inşaatına ilişkin 7 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Tuzla'daki bir tersane limanı inşaatında denize çöp ve hafriyat döküldüğü iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Tuzla Tersanesi'ne liman kabul tesisi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan 96 bin 520 metrekare büyüklüğündeki Maliye Hazinesi’ne ait arazinin, 2 bin 982 metrekarelik kısmına liman kabul tesisi yapacak.

Haliç Yat Limanı projesi vatandaşa sorulacak!

Haliç Tersanesi'nin yeni projesi Haliç Yat Limanı'nda ÇED süreci devam ederken, projenin etki alanında yaşayan vatandaşların görüş ve önerileri alınacak.

Tuzla'daki Çelik Tekne Tersanesi 29 milyon 300 bin liraya satıldı!

42 yıllık Çelik Tekne Tersanesi, açık artırmayla 29 milyon 300 bin lira bedele Ürdünlü Hijazi & Ghosheh Group’un şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satıldı

Tuzla Çelik Tersanesi 29 milyon 300 bin liraya icradan satıldı!

Tuzla'daki Çelik Tekne Tersanesi, açık artırmayla 29 milyon 300 bin lira bedele Kuzey Star Shipyard Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satıldı. İhale Anadolu Adalet Sarayı 10. İcra Müdürlüğünce Mezat Salonu'nda gerçekleştirildi.

42 yıllık Çelik Tekne Tersanesi bugün icradan satılacak!

Tuzla’da ilk kurulan tersanelerden biri olan ve sektörün en büyük firmalarından biri olan Çelik Tekne’nin bugün icradan satış ihalesi yapılacak. 42 yıllık Çelik Tekne Tersanesi bugün icradan satılacak.

Tuzla Tersanesi liman kabul tesisi Haberi

Tuzla Tersanesi liman kabul tesisi

Büyükşehir Belediyesi, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Makine İkmal İstanbul Baş Mühendisliği’nin konumlandığı, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan 96 bin 520 metrekare büyüklüğündeki Maliye Hazinesi’ne ait arazinin, 2 bin 982 metrekarelik kısmına liman kabul tesisi yapacak.


İBB Meclisi projenin hayata geçmesi için, oy çokluğuyla aldığı kararla alanın İBB’ye devrine ilişkin, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verdi.


DENİZ DOLDURULACAK 

Proje ile ilgili bilgi Maliye Bakanlığı’nın 13 Kasım 2015 tarihli yazısında yer aldı. Buna göre, Tuzla ilçesi, Özel Sektör Tersaneler Bölgesi’nde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait 2 bin 982 metrekarelik kısmının liman kabul tesisi olarak kullanılmak üzere, parselin ön kısmına isabet eden 76 bin 163 metrekare yüzölçümlü deniz...