05 / 05 / 2024

üç yeni teknopark hangi illere kurulacak

üç yeni teknopark hangi illere kurulacak

Sanayi Bakanlığı'nın Marmara, Ege ve Başkent'e 3 yeni Teknopark kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bornova’ya Ege Teknopark, Yenimahalle’ye Ankara Teknopark, Kadıköy ve Maltepe’ye ise Marmara Teknopark kurulacak...

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede alınan tedbirler ve ekonomik desteklerin yer aldığı paylaşımında "Sanayi" başlığında ise Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacağını açıkladı.

Büyükçekmece için yeni projeler hazırlanıyor!

Büyükçekmece Belediye personeli yeni projeler geliştirmek için Avrupa İşletmeler Ağı ve Teknopark Sorumluları ile belediye hizmet binasında buluştu.

Maslak’a yeni teknopark geliyor!

Yıldız Teknopark yeni merkezini İstanbul Maslak’ta açacak. Maslak'taki teknoparkın finans teknolojileri yani fintech yatırımlarına odaklanacağı açıklandı... 

Karabük'e yeni teknopark!

Karabük'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Karabük'e yeni bir teknopark kazandırıyoruz, bunun için bakanlığın tüm desteğini aktaracağız." dedi.

5 ile yeni teknoparklar kurulacak!

Sanayiye büyük ölçüde Ar-Ge ve katma değer katkısı sağlayarak bilim insanlarının istihdam edilmesinde önemli bir yere sahip olan teknoparklara 5 yeni teknopark daha ekleniyor.

Intertech'in Teknopark İstanbul'daki yeni binası açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Intertech'in Teknopark İstanbul'daki yeni binasının açılış törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım'dan 65 yeni OSB müjdesi!

Sabancı’nın İstanbul Teknopark’taki yeni yatırımını hizmete açan Başbakan Yıldırım 65 yeni OSB müjdesi verdi. Yıldırım bu OSB’lerde 1 milyon kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Teknopark ısıtma sisteminde Danfoss imzası!

Isıtma, soğutma ve güç elektroniği alanında dünya lideri Danfoss, yeni bir anlaşmaya imza attı. Danfoss, Teknopark İstanbul’un birinci etabının bölgesel ısıtma projesinde, ‘DSE bina altı enerji istasyonu’nu yapacak.

Kocaeli Üniversitesi teknoparkına yeni Ar-Ge binası!

Kocaeli Üniversitesi teknoparkında yüzde yüz dolulukla çalışıldığını, burada ciddi bina ihtiyacı ortaya çıktığını belirten Bakan Fikri Işık , yeni bir binanın yapımı için çalışmaların başladığını müjdeledi.

İstanbul Teknopark Kurtköy yatırım merkezine dönüştürüldü!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında 2011 yılında inşaat süreci başlatılan Avrupa’nın en büyük teknoparkında yeni fazların inşaat ihaleleri gerçekleşiyor.

Teknopark ile Kurtköy'ün emlak değeri artıyor!

Planlı gelişmesini sürdüren Kurtköy’de yeni yatırımlarla birlikte emlak değerleri artmaya devam ediyor. Özellikle Teknopark projesiyle bölgedeki pek çok yapı değerini katladı.

İntertech'ten Kurtköy Teknopark'a yeni genel müdürlük!

İntertech, İstanbul Kurtköy'deki Teknopark'a 35 milyon lira inşaat bedeliyle yeni teknoloji merkez üssü kuruyor. Firma Kurtköy'deki Teknopark İstanbul'da yeni genel müdürlüğünün temelini attı..

üç yeni teknopark hangi illere kurulacak Haberi

üç yeni teknopark hangi illere kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknolojik alt yapının güçlendirilmesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda yeni Teknoloji Geliştirme Bölgeleri hayata geçiyor. Bilim ve teknolojinin mutfakları kabul edilen Teknoparklara yenileri ekleniyor.


Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonundaki 3 yeni teknopark için karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Ege, Marmara ve Başkent...


Bakanlar Kurulu, bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edilmesine karar verdi. Konuya ilişkin Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İzmir'in Bornava ilçesine bağlı Erzene Mahallesi'nde sınırları belirlenen alan Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı İvedik ve Yuva mahallelerinde sınırları belirlenen alan da Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlendi.


İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Tuğlacıbaşı Mahallesi ve Maltepe ilçesine bağlı Başıbüyük Mahallesi ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı Mahallesi'nde...