05 / 05 / 2024

uçakların uçuş rotası ne zaman kısalacak

uçakların uçuş rotası ne zaman kısalacak

Uçakların uçuş rotalarını belirleyen yollar yenileniyor. Hava sahasının esnek kullanımıyla sivil ve askeri uçuşlarda, uçuş mesafesi kısaltılarak zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacak ve çevreye verilen zarar azaltılacak...

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Aklar İnşaat Taahhüt Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Topçular Şubesi açıldı!

Aklar İnşaat Taahhüt Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Topçular Şubesi 7 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Aktoprak tarafından açıldı.

Aklar İnşaat Taahhüt Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Aklar İnşaat Taahhüt Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi 7 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Aktoprak tarafından açıldı.

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Havalimanı'na hangar yapılmadı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul Havalimanı'nda 330 uçaklık filosu olan Türk Hava Yolları'na (THY),  uçaklarının teknik bakımlarını yapabileceği bir hangar yapılmadığını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda yıkım işlemlerine başlandı!

Askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçaklarının kullandığı Atatürk Havalimanında yıkım işlemleri başladı.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı!

Beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Prof.Dr Yaltırak, “Acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı. Helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor” dedi

Keçiören'deki dev kulenin yıkımı için 20 milyon TL gerekli!

Ankara Keçiören’de 27 milyon lira harcanarak inşa edilen ancak uçakların mania engeline takılan 144 metrelik kule, sorun oldu. Kulenin yıkılması için de 20 milyon TL gerekiyor.

Uşak dönüşümle gelişecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Kentpark, mahalle konakları, köprülü kavşaklar, kentsel dönüşüm, modern yollar, park ve bahçeler gibi çalışmalarımızla halkımıza en iyi hizmeti vermek için gayret gösterdik” diye konuştu.

Şile Koçaklar İnşaat Turizm Ve Otelcilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şile Koçaklar İnşaat Turizm Ve Otelcilik Ticaret Limited Şirketi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Keskin ve Rasim Koçak ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın uçuş testleri tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda görüş mesafesinin sıfıra indiği hava şartlarında dahi uçakların iniş yapabilmesini sağlayacak ILS sisteminin uçuş kontrol testleri tamamlandı" dedi...

uçakların uçuş rotası ne zaman kısalacak Haberi

uçakların uçuş rotası ne zaman kısalacak


Uçakların uçuş rotalarını belirleyen yollar yenileniyor.


Türk hava sahasının esnek kullanımına ilişkin kriterlerin belirlendiği yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


TÜRK hava sahasının; sivil ve asker ayrımı gözetmeksizin, etkin ve esnek kullanılabilmesinin sağlanmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi. Hava sahasının esnek kullanımıyla sivil ve askeri uçuşlarda, uçuş mesafesi kısaltılarak zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacak ve çevreye verilen zarar azaltılacak.


ETKİN KULLANMA


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının Hava Sahasının Esnek Kullanımı Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, Türk hava sahası, tüm hava sahası kullanıcıları tarafından emniyetli, etkin ve esnek bir yapıda kullanılacak. Hava Sahası Üst Kurulu ve Hava Sahası Yürütme Kurulu bu yönetmelik yayımlandığı tarihten itibaren üç ay içinde Hava Sahası Yönetim Ünitesi ise 6 ay içinde tesis...