19 / 05 / 2024

Üçkuyular İskelesi

Üçkuyular İskelesi

Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük alan, bugün içinde binlerce ağacın boy verdiği muhteşem bir kent ormanına dönüştü. Şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirliler, İnciraltı Kent Ormanı’nda adeta cenneti yaşıyor.

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş akaryakıtta bombayı patlattı! Petrol kuyularını vuracaklar

Altın ve dolar tahminleri ile nam salan İslam Memiş’ten son flaş iddia geldi. Memiş, savaş politikalarının bunun gerektirdiğini söyleyerek, fiyatı yükseltmek için petrol kuyularının vurulacağını ifade etti. İşte detaylar…

İzmir Üçkuyular'a terminal ve otopark inşa edilecek!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımda önemli bir aktarma noktası haline gelen Üçkuyular'a Terminal ve Otopark inşa edecek.

Sur Çölgüzeli ve Üçkuyular'da 5 bin 600 konut üretildi!

Sur'daki inşa çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgelerinde 5 bin 600 konut üretildi." dedi.

Üçkuyular- Narlıdere metro hattı projesi iptal mi edilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk birleşimi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, Üçkuyular- Narlıdere metro hattı projesindeki son durumu sordu.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Konak Tramvayı Üçkuyular’a bağlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalat çalışmaları kapsamında 3 Ekim Salı gününden itibaren hattın Üçkuyular bağlantısına başlanacak.

İzmir Üçkuyular Semt Garajı'na otopark projesi 3. kez ihalede!

İzmir Büyükşehir, Üçkuyular Semt Garajı yerine inşa edilecek otopark projesi için üçüncü kez ihale yapılacak. Proje, diğer ihalelerde belirlenen fiyatlandırmayla satışa çıkacak.

İzmir Üçkuyular'daki imar planı iptal edildi!

İzmir Üçkuyular'da Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanda İmam Hatip Lisesi, cami ile vergi dairesi yapılmasına olanak sağlayan imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

İzmir Üçkuyular Semt Garajı otopark oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yaz kent ormanına taşınan Üçkuyular Semt Garajı için kararını verdi. Büyükşehir, İstinye Park AVM yanındaki arazisini otopark yapacak.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular Konutları incelendi!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Üçkuyular bölgesinde, Sur ilçesinde yaşayan vatandaşların da yararlanabileceği, TOKİ tarafından yapımı devam eden 480 adet konutun şantiyesini gezdi.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metrosunda yapım hatası mı var?

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular hattında su sızıntıları sürüyor. Son olarak Göztepe istasyonunda gözlenen yoğun sızıntı, hat açılmadan önce ODTÜ tarafından hazırlanan raporu akılları getirdi.

İzmir Üçkuyular Pazaryeri Temmuz'da açılacak!

Üçkuyular Pazaryeri'nin Balçova viyadüklerinin altına taşınmasına günler kaldı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Pazaryeri'ndeki çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağını belirtti.

Üçkuyular İskelesi Haberi

Üçkuyular İskelesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “sağlıklı çevre ve gelecek” adına gerçekleştirdiği en büyük yatırımlardan biri, sessiz sedasız boy veriyor. 2000’li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı’ndaki 622 dönümlük arazi, şimdilerde içinde çok farklı ağaç türlerinin yer aldığı “cennetten bir köşe”ye dönüştü.

Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan ve Kültürpark’ın 3.5 katı büyüklüğündeki alanda oluşturulan gezinti-yürüyüş ve bisiklet yolları, şehir yaşamının stresinden kaçan İzmirlilerin dinlenip rahatladığı çok özel bir uğrak noktası oldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006’dan bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında alana 21 bine yakın ağaç dikti. Kanada kavağı, dut, akasya, salkım söğüt, gülibrişim, iğde, katalpa, palmiye, sığla, süs eriği, süs elması, akçaağaç, dişbudak, tesbih, çınar, oya, gladiçya, erguvan, sofora, çam, servi, gravilla, ıhlamur ve manolya ağaçlarının yanı sıra zakkum, deniz iğdesi,...