06 / 05 / 2024

İzmir Üçkuyular Pazaryeri Temmuz'da açılacak!

İzmir Üçkuyular Pazaryeri Temmuz'da açılacak!

Üçkuyular Pazaryeri'nin Balçova viyadüklerinin altına taşınmasına günler kaldı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Pazaryeri'ndeki çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağını belirtti.



Arsa sahiplerinin tahliye istemesi üzerine kapanan Üçkuyular Pazaryeri'nin Balçova viyadüklerinin altına taşınmasına günler kala Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, yeni pazaryeri alanında incelemede bulundu.


Balçova viyadük altına taşınacak olan Üçkuyular Pazaryeri'ndeki düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen başkanlar, kurulacak tezgahların konulacağı zemini, tuvalet ve altyapı alanlarını kontrol etti, MOBESE Sistemi'nin bağlantı geçiş noktalarını inceledi. Pazaryeri'ndeki çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağını belirten Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya esnaf teşkilatı ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirtti. 


İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise pazaryerinin yeni alanının bulunması ve taşınması konusunda kamunun ortak akılla hareket ettiğini dile getirerek, "Başbakanımız Binali Yıldırım, İzmir milletvekillerimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya ve tüm bürokrat arkadaşlarımız, pazarcı esnafının mağdur olmaması için el birliği yaparak bu sorunu çözdü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen ise alandaki çalışmaların tamamlanmasının ardından kura ve yer belirleme işlemlerinin yapılacağını belirterek "Yerel yöneticilerimiz ile birlikte tüm sorunların üstesinden gelerek halkımıza hizmet vermek için çaba sarfediyoruz. Bu pazaryerimiz de en kısa sürede bölge halkına hizmet verecek" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön