28 / 04 / 2024

üçüncü havalimanı bölgesi imara açılacakmı

üçüncü havalimanı bölgesi imara açılacakmı

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyec

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Depremde etkilenen şehir ve ilçelerden bir bölümü öğretmenler için Üçüncü Hizmet Bölgesi şeklinde güncellendi. İşte ayrıntılar...

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme beklendiği gibi gerçekleşti!

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte, beklendiği gibi senelik yüzde 2.1 olarak kaydedildi.

Avro Bölgesi üçüncü çeyrekte yüzde 12,5 büyüdü!

Avro Bölgesi ekonomisi, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 12,5 büyüme gösterdi.

Avro Bölgesi'nde istihdam üçüncü çeyrekte arttı!

Avro Bölgesi'nde istihdamın yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1 yükseldiği aktarıldı.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nin ocak ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayınlandı.Avro Bölgesi'nde ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 1,4'e yükseldi.

Avro Bölgesi'nde konut kredisi şartları esnetildi!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) "Banka Kredi Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hane halkına konut kredi şartlarını gevşettiği bilgisi yer aldı…

Avro Bölgesi'nde bankalar kredi şartlarını gevşetti!

Avrupa Merkez Bankası'nın "Banka Kredi Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hanehalkına konut kredi şartlarını gevşettiğini bildirdi.

Kilis'te serbest ticaret bölgesi kurulması için proje hazırlandı!

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı alanında "serbest ticaret bölgesi" kurulması için hazırlanan "Medine Pazarı" Projesi'nin TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sunulduğu ifade edildi.

Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. 

Üçüncü havalimanı bölgesindeki arsalara yoğun ilgi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, İstanbul'un yeni havalimanına yakın bölgelerdeki arsaların yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğine dikkat çekti.

Filistin'de Cenin Sanayi Bölgesi’nin temeli atılacak!

İsrail ile Türkiye arasında 4.5 milyar dolar seviyesindeki dış ticaret hacminin anlaşmayla 7.5 milar doları aşması muhtemel. İlk somut gelişme ise TOBB’un öncülüğünde başlatılar Cenin Sanayi Bölgesi’nin temelinin atılması olacak.

üçüncü havalimanı bölgesi imara açılacakmı Haberi

üçüncü havalimanı bölgesi imara açılacakmı


RESMİ Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyecek.


ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar “ulusal önemdeki sulak alanlar” ve “mahalli önemdeki sulak alanlar” olarak ikiye ayrıldı. Yapılan düzenlemeyle Türkiye genelindeki tüm sulak alanların yapılaşmaya açılabileceğini savunan çevreciler hükümetin bu düzenlemeyi İstanbul’a yapılacak Üçüncü Havaalanı’nın yapılacağı alanı imara açabilmek için yaptığını ileri sürüyor. 


TAŞRA ONAYI YETERLİ

Dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Sulak Alanlar Yönetmeliği önemli değişiklikler içeriyor. Düzenlemeyle koruma bölgeleri içerisinden tabii sulak alanların ekolojik karakterini ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyecek ölçüde yerüstü ve yeraltı suyu alınamayacak. Sistemi besleyen akarsularla diğer yüzey sularının yönleri izinsiz...