27 / 04 / 2024

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. 




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Bakan Arslan,  iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili denetimlerin aralıksız sürdüğünü açıkladı. 

 

Arslan, inşaat sahasında çalışan her bir kamyonda GPS bulunduğunu da vurgulayarak, GPS'ler aracılığıyla kamyonların hem hareketleri hem de hızlarının takip edildiğini, kural ihlali durumunda ise gerekli cezaların verildiğini bildirdi. 

 

Görevli şirket tarafından inşaat çalışmalarının sosyal ve ekonomik hayata etkilerinin de incelendiğini belirten Arslan, 'Fiziksel çevrenin iyileştirilmesi' çalışmalarının da yürütüldüğünü aktardı. 

 

Arslan, şunları anlattı: "Komşu mahallelerde halkla irtibat ofislerinin kurulması, mahallelere öneri kutuları asılması, bilgilendirici broşürler, özel bir telefon ve mail hattının kurulması, toz ve gürültü ölçümleri, mahalleleri düzenli ziyaret eden iki arazöz ve bir adet yol süpürme aracı, mahalle sakinleriyle yürütülen günlük yüzyüze görüşmeler ve mahalle ziyaretleri, yerel halk sağlık, emniyet ve güvenlik planının hazırlanması, acil durum eylem planının hazırlanması çalışmaları yürütülüyor."
 


Geri Dön