24 / 07 / 2024

Üçüncü havalimanına ne kadar kredi verilecek

Üçüncü havalimanına ne kadar kredi verilecek

Türkiye' nin mega projelerinden üçüncü havalimanı için Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank kredi desteği verdi. 3 bankadan proje için 4.5 milyar euro kredi sağlanacak...

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL? Havalimanına gidecekler şimdi bakın! 

Havalimanına gidecekler 'İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL?, Havalimanı 1 saat otopark ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte Ekim 2023 İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı saatlik otopark ücretleri...

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

İstanbul Havalimanı'na yakın ilçelere talep arttı!

Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre yüzde 33 artış gösterdi. 3'üncü havalimanına yakın bölgeye talep yüzde 100 arttı.

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de kapılarını açacak İstanbul'un 3'üncü havalimanına farklı ulaşım alternatifleri bulunuyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? 

İstanbul Yeni Havalimanı ulaşım ihalesini İBB'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı. İhale sonucu ile birlikte ulaşım ücretleri de açıkladı. Peki İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ücreti ne kadar olacak? İşte ilçe ilçe ulaşım fiyatları...

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

3. havalimanına ilk uçak 22 Haziran'da inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul üçüncü havalimanına 22 Haziran'da ilk kez TC-TUR uçağıyla inecek...

8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı!

Atatürk Havalimanı 29 Ekim'de İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel tarifeli uçuş trafiğine kapatılacak. İşte, 8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı..

İstanbul Yeni Havalimanı'na big bang taşınma!

29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’na tek hamlede (big - bang) taşınma yapılacak. Taşınma 45 saat sürecek ve uçuşların tamamen kesildiği 12 saatlik bir süreç olacak.

Esenboğa Havalimanı'na metro müjdesi!

Başbakan Yıldırım, "Esenboğa Havalimanı'na metro yapacağız. Çubuk'a kadar da metroyu uzatacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İngiliz YOTEL'den 3. Havalimanı'na 451 odalı otel!

İngiliz devi YO! Company, otelcilik markası YOTEL’i yeni havalimanı ile Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. YOTEL, 3’üncü Havalimanı'na 451 odalı otel açacak.

Atatürk Havalimanı'na Disneyland önerisi!

İstanbul'daki 3. havalimanına taşınacak olan Atatürk Havalimanı için değişik bir öneri geldi. ISTTA İkinci Başkanı Korkmaz, havalimanı arazisine Paris’in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını önerdi...

Üçüncü havalimanına ne kadar kredi verilecek Haberi

Üçüncü havalimanına ne kadar kredi verilecek

Türkiye'nin mega projelerinden üçüncü havalimanı için Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank kredi desteği verdi. 3 bankadan proje için 4.5 milyar euro kredi sağlanacak.



Dünyanın en büyük havalimanlarından olacak İstanbul'un üçüncü havalimanına hangi bankaların kredi kullandıracağı belli oldu. Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek istediği mega projeyi 3 Türk bankası fonlayacak. Bankacılık çevrelerine göre, 5'li konsorsiyum ile bankaların görüşmelerinde neredeyse sona yaklaşıldı. 4.5 milyar euroya yakın kredi Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank'ın oluşturduğu ikisi kamu, biri özel 3 Türk bankası tarafından kullandırılacak. İstanbul'un kuzeyine yapılacak üçüncü havalimanının ihalesini 22 milyar 152 milyon euroluk rekor teklifle Limak İnşaat-Kolin İnşaat-Cengiz İnşaat- Mapa İnşaat-Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. KDV'si ile birlikte 36 milyar euroyu bulan ve geçen yılın Mayıs ayının başında...