05 / 07 / 2024

Üçüncü havalimanının hizmete giriş tarihi

Üçüncü havalimanının hizmete giriş tarihi

İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanının, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ tarafından yapılan Duty Free mağazaları işletme ihalesini 25 yıllık süreyle Unifree Duty Free kazandı. Yeni havalimanının 2017'de hizmete açılması planlanıyor.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

In Street, KKTC'deki 3'üncü mağazasını hizmete açtı!

Dünyaca ünlü spor markalarının sneaker ve spor giyim ürünlerini tüketicilere sunan ve  FLO Mağazacılık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren In Street, KKTC'deki 3'üncü mağazasını hizmete açtı...

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti 14 Haziran'da açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan  İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti 14 Haziran'da açılıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılan 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı. Projenin 29 Ekim 2020'ye kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı'nın kar kaybı bakanlık tarafından ödenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılması ile, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı nedeni ile TAV’a “yabancı ortağı bulunduğu” gerekçesi ile kâr kaybının ödeneceğini belirtildi...

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Airport: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " oldu. Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olan İstanbul Airport bugün hizmete açıldı. Dev havalimanında ilk uçuş 31 Ekim'de yapılacak...

3. havalimanı’nın adı ‘İstanbul Havalimanı’ mı?

Sosyal medyada dolaşın tabela fotoğrafları Üçüncü Havalimanı'nın adının İstanbul Havalimanı olduğunu ortaya koyuyor. Şirket yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, "Üçüncü havalimanıyla ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz. Planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah açılacak." dedi.

Üçüncü havalimanının hizmete giriş tarihi Haberi

Üçüncü havalimanının hizmete giriş tarihi

İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanının, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ tarafından yapılan Duty Free mağazaları işletme ihalesini 25 yıllık süreyle Unifree Duty Free kazandı.


Anlaşmanın imza töreninde konuşan İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  2017'de hizmete açmayı planladıkları yeni havalimanının sadece Duty Free alanında 6 bin kişinin istihdam edileceğini, 150 bin metrekarelik ticari alana yer verileceğini kaydetti.


İstanbul ve Boğaz'dan ilham alan mimarisi ve 400'den fazla yerli ve yabancı markayı ilk defa tek çatı altında buluşturan 53 bin metrekarelik Duty Free alanında yolcuların alışveriş deneyimi yaşayacağını belirten Özdemir, seyahat perakendeciliği alanında ilk defa kullanılacak teknolojileri havalimanı mağazalarında tanıtacaklarını anlattı.


3. havalimanında yerli ÇED raporu olduğunu, uluslararası ÇED raporunun da 1-2 ay içinde sonlanacağını aktaran Özdemir, "Şu an 3....