17 / 05 / 2024

Üçüncü havalimanının ilk etabı ne zaman açılacak

Üçüncü havalimanının ilk etabı ne zaman açılacak

Sabiha Gökçen'de THY Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışında konuşan Erdoğan, "Şehir hastaneleri özel projem,12 yıldır bunun hayaliyle yaşıyorum. Uydurma delillerle 4-5 yıldır temel atmaları dahi engellenmeye çalışılıyor" dedi

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Halk GYO'dan yılın ilk yarısında 17.8 milyon TL'lik kar!

Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Halk GYO, istikrarlı performansını sürdürerek, yılın ilk yarısında 17,8 milyon TL kâr elde etti ve aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine kıyasla %5,43 oranında artırarak 3,7 milyar TL’ye taşıdı.

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti 14 Haziran'da açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan  İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti 14 Haziran'da açılıyor.

İstanbul Havalimanı'nın ilk etabının ikinci fazı Haziran'da açılacak!

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın kalan kısımlarının açılış tarihi ile ilgili konuştu.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın çalışmaya başlayacak!

Büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine pek çok alanda dünyaya örnek olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın tam kapasiteyle çalışılacak.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisinin ortaklık yapısı değişiyor!

29 Ekim'de ilk etabı açılan İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin, 5 ortağından biri olan Kolin İnşaat hisselerini devredeceğini duyurdu. 

İstanbul Havalimanı istihdama katkısını ilk günden gösterdi!

29 Ekim'de ilk etabı açılan İstanbul’un yeni, dünyanın ise en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyan İstanbul Havalimanı’nın istihdama pozitif katkı sağlayacağı ilk günden gösterdi.

İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyorlar!

29 Ekim'de ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı'nın ekonomiye ciddi şekilde katkı sağlaması planlanıyor. Dünyanın en büyük havalimanı olacak proje için bu zamana kadar birçok eleştiri gelmişti...

İstanbul Airport: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " oldu. Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olan İstanbul Airport bugün hizmete açıldı. Dev havalimanında ilk uçuş 31 Ekim'de yapılacak...

Üçüncü havalimanının ilk etabı ne zaman açılacak Haberi

Üçüncü havalimanının ilk etabı ne zaman açılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezinin açılışına katıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Başbakan Erdoğan'a günün anısına plaket sundu.


Erdoğan, açılış törenin yaptığı konuşmada "Gezi olaylarının ve 17-25 Aralık girişimlerinin hedeflerinden biri bu projeydi. Aynısını şehir hastaneleri için yapmaya çalışıyorlar. Benim özel projemdir bu. 12 yıldır bunun hayaliyle yaşıyorum. Uydurma delillerle 4-5 yıldır temel atmaları dahi engellenmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.


Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:


Üçüncü havalimanının ilk etabını 29 ekim 2017'de açmaya çalışacağız. Çok engellendik. Önümüzü çok kesitler. Yargıda malum bu paralel yapı önümüzü çok engellemek istedi. Hem Gezi olayları hem de 17-25 Aralık girişimlerinin hedeflerinden biri bu projeydi.


İsteseler de istemeseler de yapacağız gerçekleştireceğiz. Hala bu olanları şahsımla ailemle alakalı sanıyorlar. Aslında...