11 / 05 / 2024

üçüncü köprü bugün açılıyor

üçüncü köprü bugün açılıyor

Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı için flaş gelişme!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul'daki üçüncü köprüdeki payının satışı için görüşmelere yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün atılıyor!

Dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün saat 11:00'da atılacak. 2023 metre orta uzunluğuna sahip köprünün açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti ağır geldi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Uğur Gürses bugünkü yazısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı. Gürses, köprün ücretinin ağır vasıta kullanan şöförlere ağır geleceğini söyledi.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanma rehberi!

İstanbul'un 3. gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açılırken, köprüye nasıl ulaşılacağından ödeme şekline kadar bazı sorular bulunuyor. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanma rehberi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına Bahreyn Kralı katılacak!

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa’yı üçüncü kez birleştiren, dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bugün açılışını yapacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 11 endüstriyel dağcı ışıklandırıyor!

İstanbul Boğazı'ndaki üçüncü köprü olan ve açılışı 26 Ağustos'ta yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kulelerin ve asma halatların led ışıklandırma işlerini 3'ü Antalyalı 11 endüstriyel dağcı yapıyor.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

üçüncü köprü bugün açılıyor Haberi

üçüncü köprü bugün açılıyor

3. Köprü'de son tabliyeler bugün yerleştiriliyor. 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak olan 3. Köprü 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritten oluşacak.  Deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam maliyeti ise 4,5 milyar lira. Düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı belirtildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, en son yaptığı açıklamasında, "9 metrelik boşluk kaldı. O boşluğu da pazar günü kapatıyoruz. Sonra kaynakları yapılıp eksikleri tamamlanacak. Köprü üstünde yürüyerek ve araçla ilerlemek mümkün olacak" demişti. Bakan Yıldırım ayrıca, köprünün açılışının ağustos ayı gibi yapılmasının planlandığını da söylemişti.



Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Üçüncü köprünün son 9 metresi bugün...