06 / 05 / 2024

Üçüncü köprü büyüdü mü

Üçüncü köprü büyüdü mü

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarında 300 metreyi aşan kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı. Köprüde çalışmalar devam ediyor.

ŞOK Marketler yılın ilk yarısında yüzde 93 büyüdü!

ŞOK Marketler 2023 ilk yarısında kârlılığını koruyarak hedeflerinin üzerinde yüzde 93 büyüdü. Satış gelirlerini 45,4 milyar liraya yükselten şirketin bu dönemde 1,3 milyar lira net kâr elde etti.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

Otomobil pazarı ekim ayında yüzde 14,9 büyüdü!

Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 10 aylık döneminde yüzde 4,7 daralırken ekimde ise yüzde 14,9 büyüdü.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 8,6 büyüdü!

Özbekistan'da yılın 9 aylık döneminde inşaat sektörü yüzde 8,6, tarım, orman ve balıkçılık sektörü yüzde 3,4 büyüdü.

Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 4.9 büyüdü!

Çin ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4.9 büyüdü.

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler barbekü partisi 3-4 Ekim'de!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler için etkinlik düzenleniyor. Nidapark Küçükyalı satış ofisinde 3-4 Ekim tarihlerinde barbekü partisi gerçekleştirilecek.

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü.

IMF Kovid-19 etkisiyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisi ile bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltti.

Türkiye ekonomisi 2019'un üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin, 3. çeyrekte yüzde 0.9 büyüdüğünü açıkladı.

2019'un ilk çeyreğinde gayrimenkul sektörü yüzde 2.7 büyüdü!

Yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıklandı. İMSAD Mayıs 2019 Sektör Raporu’nda, gayrimenkul sektörünün yüzde 2.7 büyüdüğü ifade edildi.

Üçüncü köprü büyüdü mü Haberi

Üçüncü köprü büyüdü mü

İnşaatında büyük aşama kaydedilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarında 300 metreyi aşan kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı. 


Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, konsept tasarımı "Fransız köprü üstadı" olarak nitelendirilen yapı mühendisi Michel Virlogeux ile İsviçreli Ti Engineering firması tarafından yapılan, inşaatı bittiğinde üzerinden 8 şeritli kara yolu ve 2 şeritli demir yolunun aynı seviyede geçeceği köprüde çalışmalar devam ediyor. 


Üçüncü köprünün içinde yer aldığı "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi" kapsamında da güzergah açılması ve harita alımı işleri gerçekleştirildi. 


Projenin kazı işinin yüzde 68'i, dolgu işlemlerinin yüzde 50'si tamamlandı. Bugüne kadar 45,6 milyon metreküp kazı, 20,2 milyon metreküp dolgu gerçekleştirildi. 98 menfez, 4 alt geçit ve 1 üst geçit ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü temel şaft kazıları ile temelleri ve betonarme...