05 / 05 / 2024

üçüncü köprü ödülleri

üçüncü köprü ödülleri

Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olarak kabul edilen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, uluslararası ekonomi dergisi EMAE Finance tarafından verilen ‘Finansman Ödülü’nün sahibi oldu.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Şile, 3.köprü ile cazibe merkezi oldu!

İstanbul'un Şile ilçesi 3'üncü köprü ile birlikte cazibe merkezi haline dönüştü. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, '' Pek çok yatırımcı Şile'de otel, motel, sağlık tesisi ve özel huzur evi açmak için bekliyor'' dedi.

Bursa Kirmastı'ya 3. köprü!

Bursa’da olduğu kadar ilçelerde de şehir içi trafiği rahatlatacak çözümleri bir bir uygulamaya koyan Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’da bulunan Kirmastı Çayı’na üçüncü köprüyü inşa etmek için düğmeye bastı.

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

Kocasinan Argıncık'a dönüşüm müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Mahallesi’ni hiç bir zaman unutmadıklarını belirterek “Argıncıkta Kentsel Dönüşümü Alsancak Mahallesi’nden başlatacağız" dedi

İzmit Körfez Köprüsü'nde tabliye işlemi Mart ayında bitecek!

2 bin 682 metrelik İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde ilk tabliye bugün yerleştiriliyor. Tabliye işlemi martta sona erecek. Köprü dünyanın en büyük asma köprüleri arasında 4'üncü olarak yer alıyor

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

üçüncü köprü ödülleri Haberi

üçüncü köprü ödülleri

IC İÇTAŞ – Astaldi Konsorsiyumu ICA tarafından yapılan, taşımacılığın ve ticaretin geleceği olarak görülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika genelinde finansal piyasaları takip eden, dünyanın önde gelen finans dergileri arasında yer alan EMEA Finance tarafından ödüle layık görüldü. Proje; 2013 yılında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesinin En İyi Kamu-Özel-İşbirliği (“KÖİ”-“PPP”) Modelli Proje Finansmanı ödülünün sahibi oldu.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesinin anlaşması Ağustos 2013 tarihinde imzalanmış ve geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.


FİNANSMAN PROJESİ DE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK


Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ni gerçekleştirecek olan IC İÇTAŞ – Astaldi konsorsiyumu ICA’nın finansman talebi Garantibank International N.V., T.Garanti Bankası A.Ş., T.Halk...