19 / 05 / 2024

Üçüncü köprü yapımında dinamit mi kullanıldı

Üçüncü köprü yapımında dinamit mi kullanıldı

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve de Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kayaları patlatıp yol açmak için bugüne kadar 1 milyon kilodan fazla dinamit kullanıldı.Şimdiye kadar 2 milyon 965 bin metreküp hafriyat çıkarıldı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akşehir'de kavşak ve köprü yapımı ihalesi mecliste!

Akşehir Yunak Devlet Yolunda kavşak ve köprü yapımı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sur Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında 150 dönümlük alanda meydana gelen millet bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor." dedi...

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Demiryolu yapımında yüzde 90 yerliliğe ulaştık!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryolu yapımında yerlilik oranının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

Alanya Köprübaşı Yaylası’nda yol çalışması tamamlandı!

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekibi Hacımehmetli Mahallesi’ne bağlı Köprübaşı Yaylası’nda 7 km’lik asfalt çalışmasını tamamladı.

Avanos Karaseki Mahallesi'ne köprü yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaseki Mahallesindeki sel yatağı deresi üzerine köprü yapımı için çalışma başlattı.

Üçüncü köprü yapımında dinamit mi kullanıldı Haberi

Üçüncü köprü yapımında dinamit mi kullanıldı

Üçüncü köprünün yapımında 1.1 milyon kilo dinamit patlatıldı. Projede yol yapımı sırasındaki kayaların patlatılması işlemi dinamitlerle gerçekleştiriliyor. Yol yapımı sırasında, dinamitle patlatma işlemiyle şimdiye kadar 2 milyon 965 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Patlatma işlemlerinde, toplamda 1 milyon 155 bin 922 kilo dinamit harcandı. 81 bin 607 adet dinamit ateşleyicisi kapsül ve 108 bin 185 metrede infilaklı fitil...