05 / 05 / 2024

Üçyol-Üçkuyular eylem

Üçyol-Üçkuyular eylem

İSTOK üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için bir araya geldi.2005 yılında temeli atılan ve bugüne kadar 2 müteahhitin işi bıraktığı Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem gerçekleştirildi...

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın yeni yol haritası belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümün yeni yol haritasını yarın İstanbul'da düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşacak...

100 Günlük Eylem Planı inşaatçıları sevindirdi!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "İkinci 100 Günlük Eylem Planı, Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yol haritasını ve gelecek dönem projeksiyonunu kararlılıkla ortaya koymaktadır" dedi.

Balçova arsa mağdurları eylem yaptı!

Balçova Belediyesi’nden arsa aldıktan sonra 1980 darbesi nedeniyle haklarını bir türlü alamayan arsa mağdurları, Üçkuyular’daki AVM inşaatı önünde eylem yaptı.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metrosunda yapım hatası mı var?

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular hattında su sızıntıları sürüyor. Son olarak Göztepe istasyonunda gözlenen yoğun sızıntı, hat açılmadan önce ODTÜ tarafından hazırlanan raporu akılları getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı.

İzmir Büyükşehir'e metro soruşturması!

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular bölümünün inşaatında meydana gelen hatalar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 7 kişi hakkında soruşturma izni kararı verildi. Karar, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından imzalandı.

İzmir Hatay'a katlı otopark inşa edilecek!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye 440 araçlık modern katlı otopark yapılacak.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metro hattı denetlenecek!

Üçyol-Üçkuyular hattının güvenlik açısından riskler taşıdığı yönündeki raporlara karşın hizmete açıldığı yönündeki iddialar ve şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı İzmir'e müfettiş yolladı.

Rize'de Yeşil Yol çalışmaları ertelendi!

Rize'de Yeşil Yol Projesi'nin durdurulması için yöre halkının başlattığı eylem üzerine Samistal ve Kavrun yaylalarındaki çalışmalara ara verildi.

Üçkuyular-Narlıdere ve Üçyol-Buca metro hatlarına ne zaman başlanacak?

Ulaştırma Bakanlığı karara göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da metro projelerini üstlenirken Üçkuyular - Narlıdere ve Üçyol - Buca Metro hatlarını yatırım programına dahil etmedi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden metro açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura’nın “Üçyol-Üçkuyular hattında hem zemin etütleri hem de uygulanan mantolama konusunda ciddi tereddütlerim var" iddialarının “hiç bir bilimsel temele oturmadığını” açıkladı.

Üçyol-Üçkuyular eylem Haberi

Üçyol-Üçkuyular eylem
Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyeleri Üçkuyular Metro hattının inşaat alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için bir araya geldi. 2005 yılında temeli atılan ve bugüne kadar 2 müteahhitin işi bıraktığı Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem yaptı.
İSTOK sözcüsü Halit Çelik, "Hükümetin metroyu bitirme teklifini geri çeviren Belediye yetkilileri ne zaman bitirileceğine dair artık süre vermeyip 'Bir sabah biner gideriz' demekte. Bu durum karşısında ironik bir öneri sunmak istiyoruz. Bingöl M tipi cezaevinde kalan mahkumlar 1 yıl içinde kaşık ve çatal ile 80 metre tünel kazmışlar. Teknik aletler verilirse metroyu en geç bir yıl içinde kazar ve bitirirler.
Mahkumların zorunlu kamu hizmeti kapsamında İzmir metrosu inşaatında istihdamını teklif ediyoruz" dedi.


Habertürk...