02 / 05 / 2024

UKOMEde yapılan üye sayısı değişikliği

UKOMEde yapılan üye sayısı değişikliği

Büyükşehir belediyelerinde ulaşım ve trafik koordinasyonunu üstlenen UKOME'lerin üye sayısında değişikliğe gidilmişti. İBB, yapılan yönetmelik değişikliğine karşı dava açtı...

İBB'nin ulaşım yetkileri kısıtlanıyor mu?

Resmi Gazete’de açıklanan “Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) üye sayısı artırıldı...

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

İBB tarafından yapılan kiralamalar TBMM'de!

İBB'ye bağlı otoparklara, belediye tarafından yapılan kiralamalara ve belediye ile ilgili çeşitli konular TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali, "İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında evleri yıkılan Filistinlilere yapılan kira ödemelerini durdurduk." dedi.

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri TL'ye çevrilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Dövizdeki dalgalanmaların piyasaya olan etkilerini minimuma indirmek için ilk olarak dövizle yapılan kira sözleşmeleri Türk lirasıyla güncellenmeli" dedi.

9 maddede Torba Tasarı ile gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezleri TBMM'de!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezlerine ilişkin sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'ye sordu...

Niğde'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Konya Ovası Projesi'nden gelen katkılarla Niğde'ye yapılan yatırımlar hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı..

İşte Kocaeli'de açılışı yapılan 151 dev proje!

Kocaeli’de hayata geçirildiği iddia edilen 151 proje ve çalışmanın açılışı önceki gün gerçekleştirildi. Projelerin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'ye geldi. İşte Kocaeli'de açılışı yapılan 151 dev proje...

ABD'de yapılan gayrimenkul yatırımı 2 yılda yüzde 30 kazanç sağlıyor!

Keller Williams, Türklerin Amerika'ya her geçen gün artan ilgisini değerlendirdi. Eyaletlere göre değişiklik göstermekle birlikle ABD’ye yapılan yatırımlar 2 yıl gibi kısa bir vadede yüzde 20 ila 30 oranında kazanç sağlıyor.

UKOMEde yapılan üye sayısı değişikliği Haberi

UKOMEde yapılan üye sayısı değişikliği

Büyükşehir belediyelerinde ulaşım ve trafik koordinasyonunu üstlenen UKOME'lerin üye sayısının değiştirildiği yönetmeliğe karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iptal davası açtı. İBB tarafından Danıştay'a yapılan başvuruda, yönetmelik değişikliğinin hukuka aykırılıklar taşıdığına vurgu yapılarak bu düzenlemelerin kamu yararı ve hizmet gereklerinin yerine getirilmesini zorlaştıracağı belirtildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Resmi Gazete’de 19 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan yönetmelik değişikliği ile büyükşehir belediyelerinin ulaşım ve trafik ile ilgili kararları alarak planlama ve koordinasyon görevi üstlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) üye sayısında değişikliğe gidilmişti.

Değişiklik ile UKOME’lerde 11 olan büyükşehir belediye temsilcisi sayısı sabit bırakılıp, hükümet tarafından belirlenen kurum yöneticisi sayısı 10’dan 14’e yükseltilmiş ve büyükşehir belediyelerinin çoğunluğu ortadan kaldırılmıştı. İBB, Yönetmelik değişikliğini Danıştay’a taşıdı.

İBB Hukuk Müşavirliği, İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na...