08 / 05 / 2024

ukrayna Eurovision için yeni bina mı inşa ecek

ukrayna Eurovision için yeni bina mı inşa ecek

Ukrayna, gelecek yıl yapılacak şarkı yarışması için uygun yerinin olmadığını söyledi. Ukrayna Kültür Bakanı Yevhen Nyschuk, ülkenin yeni bir bina inşa edeceklerini söyledi.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

Buğday krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi! General görevlendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Venezuela'da buğday üretileceğini açıklamasının ardından tahıl krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı da devreye girdi. Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında mutabakat sağlandı. Bir general bu işle görevlendirildi.

Altın ve dolar için hafta sonu uyarısı geldi! Kırmızı çizgi...

Fed faiz kararının açıklanması, Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili gelen olumsuz haberler ile birlikte bir hafta geride kaldı. Geçtiğimiz hafta altın ve döviz piyasası hareketli geçti. Yatırımcılar, altın ve dolar almak için tam kolları sıvarken uzman isimden uyarı geldi...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Ukrayna'da kiralık ev dolandırıcılığı için uyarı!

Ukrayna siber polisi ev kiralama esnasında dolandırıcı kurbanı olmamak için ev kiralayacak olan vatandaşlara bir takım önerilerde bulundu. 

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Ukrayna'da Kırımlılar için geçici konut inşa edilecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden sonra evsiz kalan Kırımlı Türkler için geçici olarak 500 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Ukrayna'da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı!

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 25 milyar dolar altyapı yatırımına hazırlanmasının Türk müteahhitler için ciddi bir fırsat olduğunu söyledi.

Türk uzmanlar Kırım'da Tatar aileler için yapılacak evlerin arazisini seçecek!

Türk uzmanlar, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Kırımlı iç göçmenler için 500 dairenin inşa edileceği araziyi seçmek üzere, Ukrayna’ya gidecek...

ukrayna Eurovision için yeni bina mı inşa ecek Haberi

ukrayna Eurovision için yeni bina mı inşa ecek

Bu yıl "1944" isimli şarkıyla Eurovision'un galibi olan Ukrayna, gelecek yıl yapılacak şarkı yarışması için uygun yerinin olmadığını söyledi. 


"Gerçekten uluslararası ihtiyaçları karşılayacak bir binamız yok" diyen  Ukrayna Kültür Bakanı Yevhen Nyschuk, ülkenin Eurovision'a ev sahipliği yapabilecek donanımda bir binaya sahip olmadığını açıklayarak yeni bir bina inşa edeceklerini söyledi. 


Ukrayna, ulusal etkinklerini gerçekleştiği NSC Olimpiyskiy isimli bir stadyuma sahip. Fakat Nychuk, şarkı yarışması yapılacak alanın bir çatısının olmasını gerektiğini belirtti. Bununla birlikte stadyumun, film ekipmanları için uygun olmadığına da sözlerine ekledi.


NE OLMUŞTU?

Ukraynalı şarkıcı Jamala, Kırım Tatarlarının trajedisini anlatan "1944" isimli şarkıyla, 14 Mayıs'ta Stockholm'de düzenlenen Eurovision'da birinci olmuştu. Şarkı, içerdiği Türkçe sözler nedeniyle Türklerden de büyük ilgi görmüştü. Bu yıl Ukrayna, şarkı yarışmasından zaferle ayrıldığı için, Eurovision gelecek yıl Ukrayna'da...