06 / 05 / 2024

ula imar

ula imar

Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka beldesinde doğa katliamı için yasal zemin oluşturuldu. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) 19 bin 300 metrekare alanı imara açmaya hazırlanıyor

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı!

2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

Ankara Büyükşehir'in imar incelemesinde FETÖ bağlantılı 10 isme ulaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan imar incelemesinde rantın 10 milyar TL'yi geçtiği, 'FETÖ' bağlantılı 10 isme ulaşıldığı bildirildi.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ula imar Haberi

ula imar

MUĞLA'NIN Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka beldesinde doğa katliamı için yasal zemin oluşturuldu. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) 19 bin 300 metrekare alan imara açılacak. Özel Çevre Kanunuyla korunan bölge, Özelleştirme İdaresi tarafından zeytin ağaçlan kesilerek imara açılacak ve imar izni 2 kat kadar olan bölgede 7 kata kadar izin verilecek. 


» ZEYTİNLİKLER YOK OLUYOR 

Akyaka, Gökova Körfezi'nin kıyısında Muğla İli'nin tek taş yüzüklerinden biri. Ülkemizin 6 yavaş kentinden (SlowCity) biri ve UNESCO tarafından "dünya mirası" listesinde yer almaya aday bir turizm beldesi. Özel Çevre Kanunuyla korunan ve doğanın korunması öncelikli bölge olan Akyaka, zeytin yetiştirme bölgesi olmasına karşını bu alan "zeytin koruma yasası" olarak bilinen ve zeytin yetiştirme alanlarının korunmasını öngören yasanın koruması dışında bırakıldı. Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı değişiklikler sonucunda 19...