03 / 05 / 2024

Ulaş Erenkaya inşaat sektörü

Ulaş Erenkaya inşaat sektörü

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu..

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 10'a ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 10 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 8'e ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 8 seviyesine ulaştı. 

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Ups Way Pazarlama Turizm Otel İşletmeciliği Ulaşım İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!    

Ups Way Pazarlama Turizm Otel İşletmeciliği Ulaşım İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gürşat Öngen ve Seifeldin G.M. Elhakim ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemeleri ihracatında 30 milyar dolara ulaşabiliriz!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2018'in 10 ayında inşaat malzemeleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 17 milyar dolara ulaştı. Yıl sonunda 20,5 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç etmiş olacağız" dedi...

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İnşaat, gayrimenkul ve ulaştırmanın dış borcu 41.5 milyar dolar!

2004 yılında bankalar hariç şirketlerin dış kredi borcu 27.5 milyar dolardı. Şimdi ise bu rakam 115.8 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 60'ı hizmetlere ait olup, hizmetler içinde de yüzde 60'ı inşaat, ulaştırma ve gayrimenkulun borcu...

Nadir Ulaşım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nadir Ulaşım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece’de 400 bin TL sermaye bedeli ile Burak Gündoğdu ve Şenol Gündoğdu ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektörü 15 Temmuz öncesinde rekor satışa ulaştı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden sonra süreci anlattı. Durbakayım, inşaat sektörünün 15 Temmuz öncesinde tarihinin yüksek satış rakamlarına ulaştığını belirtti.

Ulaş Erenkaya inşaat sektörü Haberi

Ulaş Erenkaya inşaat sektörü

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Erenkaya, konut alacaklara verilecek desteğin sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu Atılımcı İş Adamları Derneği (ATİK) Başkanı Ulaş Erenkaya, devletin konut alacaklara vereceği desteğin inşaat sektöründe yarattığı endişeden bahsetti. Erenkaya şunları söyledi: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kalkınma programında en ilgi çeken konu, konut alımlarında yapılacak olan destek programı olmuştur. Tasarruf oranlarının yetersiz seviyede olduğu, bu durumun dış kaynak ihtiyacının artmasına sebep olduğu herkes tarafından kabul görmüştür. 


TALEPLER ERTELENECEK 

Konut alımı için yüzde 1 5 tasarruf desteğinin olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ulaş Erenkaya İlk bakışta konut sektörüne destek olarak algılansa da desteği almak isteyenlerin talepleri 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi ihtimali sektör için olumsuzluk yaratacaktır. Bu destek programında amacın; insanların daha rahat ev sahibi olabilmelerini sağlamaktan...