05 / 05 / 2024

Ulaşım ana planları

Ulaşım ana planları

Şehir ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile ulaşımın türlere dağılımını, kara, deniz ve hava ulaşımı ve bu ulaşım türlerinin birbirleriyle entegrasyonu gösteren ulaşım ana planı nedir?

İmar planı gösterimlerinde yeni düzenleme!

Ulaşımda enerji verimliliğinin yükseltilmesi için şehir ulaşım ana planlarında, "enerji verimliliği öncelikli" olmasına imkan sunulacak

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bursa'da ulaşım ana planında son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışmaları mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuya ilişkin 9 soru hazırladı..

Ulaşım Akademisi arazisi için imar planı onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce hazırladığı “Ulaşım Akademisi” arazisiyle ilgili imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yozgat'ta Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşacak!

Yozgat Belediyesi, Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yol açma çalışmalarını bitirdi. Ana yol ve bağlantılarında asfalt dökümü de başladı.

Sakarya'nın ulaşım projesi mecliste!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda, 15 Temmuz Bulvarı ile Pekşenler arasında hayata geçirilecek yeni ulaşım projesinin imar planları görüşülecek.

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

Yatırım için ulaşım planlarını takip edin!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugün köşesinde ''Yatırım için ulaşım planlarını takip edin'' başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

Ulaşım ana planları Haberi

Ulaşım ana planları

Ulaşım ana planı nedir?

Ulaşım ana planı; Şehrin mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeyi dikkate alarak; şehir ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile ulaşımın türlere dağılımını, kara, deniz ve hava ulaşımı ve bu ulaşım türlerinin birbirleriyle entegrasyonu, bu türlere ait transfer noktalarını, depolama ve aktarma merkezlerini, ticari yük koridorlarını ve toplu taşıma güzergâhları ile gerektiğinde otopark, bisiklet ve yaya yolları, erişilebilirlik ve trafik konularında gereken ayrıntıları belirleyen, toplu taşımaya ağırlık veren ve öncelikli kılan, kısa ve uzun dönemde ulaşım türlerine ait sorunlara çözüm önerilerini ortaya koyan, gerektiğinde şehrin üst ve alt kademe planları ile eşgüdümlü olarak hazırlanabilen, plan paftası ve raporuyla bir bütün olan planına deniyor.


Standartlar

İmar planlarının yapımı...