04 / 05 / 2024

ulaşım tarihi

ulaşım tarihi

Ulaşımda nostalji turumuzda bu kez elektrikli trenlerden hava seferlerine, yolcu vapurlarından 1921 model arabalara kadar pek çok tarihi durağa uğradık. İşte o kareler. (Haberde Eski İstanbul isimli Facebook grubunun içeriklerinden yararlanıldı)...

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Başakşehir Bulvar İstanbul Cadde ulaşım!

Başakşehir Bulvar İstanbul Cadde ulaşım bilgilerine göre proje, İstanbul Başakşehir Kayaşehir bölgesinde yer alıyor. Teslim tarihi 2016 yılı olarak belirlenen proje metro durağına 1 kilometre yakınlıkta bulunuyor.

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul ulaşım!

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul ulaşım bilgilerine göre proje, Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yer alıyor. Teslim tarihi 2018 yılı olarak belirlenen projede 1+0'dan 4+1'e kadar farklı daire tipleri bulunuyor.

Bizim Evler 6 Konutları ulaşım!

Bizim Evler 6 Konutları ulaşım bilgileri kapsamında proje İstanbul Avcılar Ispartakule'de yer alıyor. Teslim tarihi Haziran 2017 olarak belirlenen projede satışlar devam ediyor.

İş GYO Nef Inİstanbul Gala ulaşım!

İş GYO Nef Inİstanbul Gala ulaşım bilgileri kapsamında proje, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nün karşısında yer alıyor. Teslim tarihi 2017 yılının son çeyreği olarak belirlenen projede satışlar devam ediyor.

İzmir Folkart Life Bornova ulaşım!

İzmir Folkart Life Bornova ulaşım bilgileri kapsamında proje, Adnan Menderes Havalimanı'na yakın bir bölgede inşa ediliyor. Teslim tarihi 2017 yılı Haziran ayı olarak belirlenen proje Folkart Yapı imzası ile yükseliyor.

Davutpaşa In İstanbul ulaşım!

Davutpaşa In İstanbul ulaşım bilgilerine göre proje Dumlupınar Caddesi’ne 600 metre uzaklıkta bulunuyor. Teslim tarihi 2018 yılının 2. yarısı olarak belirlenen projede lansman öncesi ön satışlar devam ediyor.

Kuşadası'nda bisiklet ile ulaşım fikir projesi hayata geçecek!

Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kaymakam Muammer Aksoy ilçenin kaderinin değişeceğini dile getirdi...

Avcılar Bizim Evler 7 ulaşım!

Avcılar Bizim Evler 7 ulaşım bilgisi kapsamında proje TEM Otoyolu’nun yanı başında yükseliyor. Teslim tarihi 2017 yılı olarak belirlenen projede 532 adet daire ve 43 adet ticari üniteden oluşuyor.

Yenitepe Kadıköy Rezidans ulaşım!

Daire fiyatları 467 bin TL'den başlayan Yenitepe Kadıköy Evleri'nde dairelerin teslim tarihi 2016 yılı olarak belirlendi. Yenitepe Kadıköy Rezidans ulaşım bilgileri haberimizde yer alıyor.

Manzara Adalar Kartal ulaşım!

Dairelerin teslim tarihi 2018 yılı Nisan ayı olarak belirlenen Manzara Adalar Evleri'nde yer alan daireler 267 bin 700 liradan başlangıç gösteriyor. Manzara Adalar Kartal ulaşım bilgileri haberimizde bulunuyor.

İstanbul Ulaşım Ramazan temalı fotoğraf yarışmasında son gün 3 Ağustos!

İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından düzenlenen Ramazan temalı fotoğraf yarışmasına son başvuru tarihi 3 Ağustos 2014... İşte İstanbul Ulaşım fotoğraf yarışmasına katılım koşulları ve ödüller...

ulaşım tarihi Haberi

ulaşım tarihi


Eski İstanbul'un ulaşım sektöründeki gelişmelerinin nabzını tuttuğumuz ulaşımda nostalji turumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 1955 yılında ulaşıma dahil edilen elektrikli tren seferlerinin neden bekleneni vermediğini, İstanbullunun pazar keyfi için hangi güzergahlardan nerelere gittiğini, eski yolcu vapurlarını ve daha birçok nostaljik kareyi haberimizde bulabilirsiniz. İşte ulaşımda nostalji turu 3... 




İstanbul'a elektrikli tren – 1955 

8 Aralık 1955 tarihli Cumhuriyet Gazetesi haberinden, Sirkeci ile Halkalı arasında ulaşımı sağlayacak elektrikli tren seferlerinin başladığını okuyoruz. İki seneden beri merakla beklenen bu trenler istenilen randımanı sağlayamamış.