10 / 05 / 2024

ülker fabrikaları

ülker fabrikaları

Son 12 yılda Türkiye'nin fabrika zengini aileleri büyük değişim geçirdi. 2000'lerin başında yalnızca 14 fabrikası bulunurken bugün Türkiye'nin en fazla fabrika sahibi patronu oldu..

Ülker Kahramanmaraş'ın ilk süt fabrikasını kurdu!

Ak Gıda 50 milyonluk yatırımla Kahramanmaraş'ın ilk fabrikasını kurdu

Atıl fabrikalar üretime kazandırılacak!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Ülker ve Boyner, Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulundu!

Ülker ve Boyner’in sahibi oldukları Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulunuldu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte, hisse devir işlemleri tamamlanacak.

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Ülker Danışmanlık Hizmetleri Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ülker Danışmanlık Hizmetleri Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Dilber Ülker tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Mart'ta Sancaktepe, İnönü Mahallesi, İnönü Caddesi'nde kuruldu.

İbrahim Yetkin: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız!

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, sanayinin temel direklerinden biri olan şekerpancarı üretimi ve şeker fabrikalarının korunması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin geleceği AVM'lere feda edilmemeli" dedi.

İzmir'e yabancı yatırımcı için fabrikalar inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir ziyaretinde yabancı yatırımcı için fabrikalar yapıp, onlara kiraya vereceklerini açıkladı.

Mustafa Ülker: İnşaat sektörü endüstri haline getirilmeli!

Ülker Hazır Beton Gayrimenkul Ltd. Şti.'nin sahibi Mustafa Ülker inşaat sektörüne giriş hikâyesini, gelecek hedef ve projelerini ve inşaat sektörü ile ilgili sıkıntıları anlattı.

Mustafa Ülker: İnşaat sektörü endüstri haline getirilmeli!

Ülker Hazır Beton Gayrimenkul Ltd. Şti.'nin sahibi Mustafa Ülker inşaat sektörüne giriş hikayesini, gelecek hedef ve projelerini ve inşaat sektörü ile ilgili sıkıntıları Yenigün'e anlattı.

Hüsnü Tekin: Şeker fabrikaları özelleştirilmeli!

Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin, şeker sektörünün devam edebilmesi için şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Tekin; "Eğer rekabet ortamı oluşursa Şeker Kurumu'nu da kapatabiliriz" dedi.

Sabri Ülker Çevre Ödülü için başvurular başladı!

Ülker adına çevre ödülü Yıldız Holding'in kurucusu merhum Sabri Ülker'in çevre duyarlılığını devam ettirmek amacıyla TURMEPA ile birlikte oluşturulan ve yürütülen Sabri Ülker Çevre Ödülü için başvurular alınmaya başlandı.

2006 yılında Ülker Grubu, ilk konut projesine Maslak'ta başlayacak!

2006 yılında Ülker Grubu, ilk konut projesine Maslak'ta başlayacakmış. Arsa alımına başlayan Ülker, Maslak'ta hayata geçireceği 2 bin 600 konutluk projenin arazisi için 100 milyon dolarlık alım harcaması yapacakmış.

2006 yılında Ülker, 4. Levent'te residence yapacak!

2005 yılında Ülker Grubu, Akfen Holding ile birlikte Levent'te butik bir proje gerçekleştirecekmiş. Ülker'in Levent'te bulunan arsasına inşa edilecek projenin maliyeti 20 ile 25 milyon dolar arasında olacakmış.

ülker fabrikaları Haberi

ülker fabrikaları

Son 12 yılda Türkiye'nin fabrika zengini aileleri büyük değişim geçirdi. 2000'lerin başında yalnızca 14 fabrikası bulunurken bugün Türkiye'nin en fazla fabrika sahibi patronu oldu.

Capital Dergisi Ocak sayısında Türkiye'nin en büyük şirketlerinin patronlarıyla 2013 ve 2015 yılındaki fabrika sayılarını derledi.


LİSTE BAŞINDA ÜLKER YER ALDI


Listenin başında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yer aldı. Ülker'in 2013'e kadar 14 fabrikası bulunurken bu sayı 2015 yılı itibariyle yapılan birbirinden büyük ve uluslararası arenada ses getiren yatırımlar ile 72'ye çıktı.


En fazla fabrika sahibi patronlar listesinde Ülker'i, fabrika sayısını 31'den 61'e çıkartan Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan izlerken, Özilhan'ı ise 50 fabrika ile Güler Sabancı takip etti.


KOÇ, 20 FABRİKAYI ELDEN ÇIKARDI


Listenin 6. sırasında yer alan Mustafa Koç'un ise fabrika sayısının 66'dan 46'ya düştüğü...