06 / 05 / 2024

Ülker İngiliz devi

Ülker İngiliz devi

Ülker İngiliz devi United Biscuits'i satın aldı. Satın almanın 3 milyar dolar karşılığında gerçekleştiği ifade ediliyor. Böylece Türkiye tarihinin şimdiye kadar ki en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşmiş oldu.

İngiliz otomobil devi MG, yıl sonu kampanyaları için düğmeye bastı! Hem avantajlı kredi hem de takas desteği fırsatı!

Otomotiv devi SAIC tarafından üretilen köklü İngiliz otomobil markası MG yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre MG modellerinde avantajlı kredi ve takas desteği fırsatları aynı anda sunuluyor...

Alman devi Bosch’tan yüzde 22’yi aşan indirim fırsatları. İşte 19 Eylül 2022 Bosch fiyat listesi

Alman beyaz eşya ve ev aletleri devi Bosch'un online sitesinde yüzde 22’yi geçen indirimlerle sizi bekliyor. Buzdolabından çamaşır makinesine, ankastre ocaktan davlumbaza kadar 76 çeşit ürünü indirimli şekide sunan Bosch kaliteden ödün vermeyenler için cazip avantajlar sunuyor. İşte fırsatlar

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ekonomisinde büyümeye devam ederken geçen hafta konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz The Economist'in sonrasında Bloomberg de bir analiz yayımladı. İşte detaylar…

Otomobil devi, 3 bin kişiyi işten çıkaracak

Otomotiv devi Ford, çoğunluğu Kuzey Amerika'da olmak üzere küresel çapta 3 bin kişinin işine son verileceğini açıkladı.

Teknoloji devi Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı 3,3 kat arttı

Teknoloji devi Google, düzenlediği bir etkinlikte Türkiye'de ürettiği hizmetleri ve ekonomiye katkılarını içeren raporu açıkladı. İşte detaylar...

Suudi petrol devi Aramco, karını yüzde 90 artırdı!

Suudi Arabistan'ın petrol devi Aramco, ikinci çeyrekteki petrol fiyatlarındaki yükselme sayesinde karlarında yüzde 90'a varan artış gördü. 

Japon devi Mazda, dizelden vazgeçemiyor

Japon otomobil devi Mazda, yeni geliştirdiği dizel motorunu tanıttı. Yeni e-Skyactiv D motoru, düşük yakıt tüketimine rağmen mümkün olan en düşük emisyon seviyesine ulaşmak üzere geliştirildi.

A101'den teknoloji devi Samsung Galaxy Z Flip3'e 4. 200 lira indirim! Bu fırsat kaçmaz! 9 Ağustos 2022 fiyat listesi

Teknoloji devi Samsung'un en çok dikkat çeken akıllı telefonlarından olan, Samsung Galaxy Z Flip3'e A101’de 4. 200 TL indirime gidildi! Peki, Samsung Galaxy Z Flip3 fiyatları ne kadar oldu? İşte Samsung Galaxy Z Flip3 9 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Teknoloji devi Meta kripto cüzdanı Novi'yi kapatma kararı aldı!

Teknoloji devi Meta, yaptığı açıklamada1 Eylül tarihinde kripto cüzdanı Novi'yi kapatacağını ve 20 Temmuz tarihinin fon eklemek için son gün olduğunu duyurdu.

Otomotiv devi, 7 tesisinde üretim bandının durduracak

Japon otomotiv devi Toyota Motor, Çin'in Şanghay eyaletinde salgın tedbirlerinin yol açtığı Çin çıkışlı parçalara yönelik tedarik aksaklıkları nedeniyle 11 üretim bandında üretimi durduracağını açıkladı.

Tahıl krizinin gölgesinde un devi fabrikasını kapattı, hissesi tavan yaptı

Tahıl krizinin yaşadığı şu dönemde un devi Ulusoy Un, Samsun'daki 500 ton üretim kapasiteli fabrikasını kapattığını açıkladı. Şirketin bu kararından sonra hisse senedi tavan yaptı. 

Oyun devi satışa çıktı! EA’in yeni sahibi kim olacak?

Video oyun endüstrisinin devi kendini satılığa çıkarıyor. Yeni sahibini arayan oyun devi Electronic Arts, Disney, Apple ve Amazon gibi potansiyel alıcı şirketlerle görüşmelere başladı. Görüşmeler sürerken henüz net bir karar alınmış değil.

Tepkilere dayanamadılar! Bir otomobil devi daha Rusya'dan çekilme kararı aldı

Ukrayna işgalinin ardından Nissan, Toyota, Mazda ve Honda, Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Renault başta bazı markalar ise üretimine devam etti. Ancak bu süre içerisinde eleştirilerin hedefi hâline gelen Fransız otomobil devi, flaş bir karar aldı.

Ülker İngiliz devi Haberi

Ülker İngiliz devi

Yıldız Holding, kökleri 184 yıl öncesine dayanan İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i satın aldı. Satın almanın 3 milyar dolar karşılığında gerçekleştiği ifade ediliyor. Böylece Türkiye tarihinin şimdiye kadar ki en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşmiş oldu. 2010 yılından bu yana satış masasında olan Unites Biscuits'e Ülker'in yanında ABD'li Kellogg K.N ve Burton's Biscuits de teklif vermişti.


Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın almasıyla dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi.  United Biscuits’in Avrupa’da 11, Nijerya, Suudi Arabistan ve Hindistan’da da birer olmak üzere toplam 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin 7.171 çalışanı var.


Ülker Holding'ten yapılan açıklamada satın alma fiyatı ile ilgili bir rakam yer almadı ancak Reuters'a bilgi veren konuya yakın kaynaklar teklifin 3 milyar dolar civarında...