05 / 05 / 2024

ulu cami son durum

ulu cami son durum

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Akbank'tan son dakika açıklaması! Başvurana 1.000 TL! Ancak bu koşulu karşılmanız gerek!

Ülkemizde en çok tercih edilen bankalarından biri olarak bilinen Akbank'tan son dakika açıklaması geldi. Başvurana 1.000 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntıları...

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 83 yaşında hayatını kaybeden Hıncal Ulıç kimdir, en son hangi gazetede köşe yazarlığı yapıyordu. Hıncal Uluç aslen nerelidir, Hıncal Uluç'un hastalığı neydi? İşte detaylar...

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

Taksim Cami'nin inşaatı tamamlanıyor! 

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayının son Cuma'sında açılması planlanan Taksim Cami'de çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

Gaziosmanpaşa'da 4 caminin inşaatında son aşamaya gelindi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4 cami inşaatında çalışmalar son aşamaya geldi. Camilerin Ramazan'da ibadete açılması bekleniyor.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da binalar tek tek yıkıldı! Ulu Cami'nin önü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında yıkımların etap etap sürmesinin ardından tarihi hanlar da ilerleyen zamanda caddeden görülüyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kiev cami projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soydaşları için konut inşası projesi ve Kiev'de cami inşası projesi kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü aktararak, bugün bu çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdiklerini dile getirdi.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

ulu cami son durum Haberi

ulu cami son durum

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’yla teröristlerden temizlenen Afrin’deki tarihi eserleri restore edecek. Restorasyonu yapılacak ilk eser Nebi Huri Türbesi ve Camisi olacak. Türbe terör örgütü DEAŞ tarafından yıkılmıştı. PYD/PKK roketiyle minaresi hasar gören Ömer Bin Hattab Camisi de eski haline kavuşacak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Afrin’de tarihi yapılan bir bir onarılıyor. Yıkılan kültürel varlıkları koruma altına alan Türkiye, bu eserlerin tamiri için harekete geçti. Restorasyonu yapılacak ilk eser Nebi Huri Türbesi ve Camii. Hz. Davud’un komutanlarından birine ait olduğu bilinen türbe teröristler tarafından yıkılmıştı. Terör örgütleri tarafından vurulan Ömer Bin Hattap Camii de restore edilecek. 

Restorasyon çalışmaları Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. DEAŞ’lı teröristlerin yağmaladığı türbe, bölgeyi işgal eden PKK’lılar tarafından ziyarete kapatılmıştı. Tarihi türbe ve cami, Türkiye tarafından...