01 / 05 / 2024

Ulu Camii yargıya taşındı

Ulu Camii yargıya taşındı

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Ayasofya Camii'nde yaşanan korkunç olayın nedeni belli oldu! Açıklama şaşkınlık yarattı

Ayasofya’nın 1484 yıllık İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmesi kamuoyunun gündemine oturdu. Sosyal medyada ortaya çıkan görüntü sonrasında caminin güvenlik amirinin kusuru olduğu gerekçesiyle inceleme başlatıldı. Kapıya ne olduğunu yetkililer açıkladı.

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yargıdan dur kararı!

İzmir’in Bergama ilçesinin Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi hayata geçirileceği sebebiyle 86 iş yerini yıkacağını duyurdu. Mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya yoluna gitti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Emlak vergisi zammı yargıya taşınıyor!

Emlakçılar, yüzde 30 oranında zamlanan emlak vergisi nedeniyle konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Kıbrıs Postası’na konuşan Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Bu keyfi bir uygulama. Yasaya da aykırı. Ara emri için başvuracağız” diye konuştu.

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

Ulu Camii yargıya taşındı Haberi

Ulu Camii yargıya taşındı

İzmit Topçular Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii, ilk olarak Kent Konut'un bölgede yaptığı Tuna Evleri nedeniyle gündeme gelmişti. Cami, lüks konutlara feda edilmek, yıkılmak istenmişti. Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever'in yargıya başvurmasıyla yıkım durdurulmuştu. Defalarca gündeme gelen cami şimdi yine gündemde. Bu kez hemen çaprazına açılan ve alkol satışı yapılan market nedeniyle. İzmit Belediyesi'ne başvuran dernek başkanı Yurtsever, marketin başka yere taşınmasını istedi ancak belediyeden olumsuz yanıt alınca savcılığa şikayette bulundu. 


YILDIRMA POLİTİKASI MI? 

Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever, camiyi yıktırmadıkları için yıldırma politikası uyguladıklarını belirterek, "Caminin hemen çaprazına alkol satışı yapan yer açtılar. Karşımızda bir kız öğrenci yurdu, bu işyerinin yanında da erkek öğrenci yurdu var. Hemen arkasında imam hatip pkulu yapılıyor. Ben...