06 / 05 / 2024

Uludağ kaçak otel

Uludağ kaçak otel

Kayak sezonunun sona erdiği Uludağ'da, imara aykırı 800 metrekarelik kaçak yapısı bulunan bir otel, mahkeme kararı ile tahliye edildi. Uludağ'da bu zamana kadar kaçak olarak ek bina yapan 14 otelin 24 bin metrekare alanı yıkıldı.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

Osmangazi'de kaçak yapı avı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde yer alan Soğukpınar Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen prefabrik evi yıktı.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Bursa'daki kaçak villa yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara aykırı şekilde inşa edilen kaçak villanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Bursa Uludağ’daki işletmenin kaçak bölümleri yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerindeki bir işletmenin kaçak olarak inşa edilen bölümlerini yıktı.

Doğal yapıya zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'daki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapılarla ilgili, "Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak" diye konuştu...

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Uludağ kaçak otel Haberi

Uludağ kaçak otel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, otelin kaçak bölümlerinin imara uygun hale getirileceğini söyledi. Uludağ'da bu zamana kadar kaçak olarak ek bina yapan 14 otelin 24 bin metrekare alanı yıkıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uludağ'da, otel ve misafirhanelerin kaçak yapılaşmasına karşı başlatılan yıkım çalışması devam ediyor. Daha önce 14 otel'in 24 bin metrekareden oluşan kaçak yapısının yıkımını sağlayan Bakanlık, işletmecilerin açtıkları davaların sonucunu bekliyor. Uludağ'da 1'inci Bölgede bulunan bir otel, davayı kaybedince kaçak olarak inşa edilen otel odaları ve salonunda bulunduğu 800 metrekarelik alanın imara uygun hale getirilmesi için otelin boşaltılmasına karar verildi. Bu konudaki kesin kararın bakanlığın vereceğini söyleyen yetkililer, "Uludağ'da kaçak yapılaşmayla mücadele devam ediyor. Bu konuda işletme sahipleri bizlere kolaylık gösterdi. Bazıları ise yargı yolunu tercih...