22 / 05 / 2024

uludağ kayaka merkezi kar kalınlığı

uludağ kayaka merkezi kar kalınlığı

Kar kalınlığının 12 santimetreye düştüğü ve turistlerin az miktardaki karın üzerinde kayak yapmaya çalıştığı Uludağ' da 22 Ocak' tan itibaren kar yağışı beklendiği bildirildi...

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Uludağ Sarıalan Eğitim Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Uludağ’ın her mevsim cazibe merkezi olmasına yönelik projelerine bir yenisini ekliyor. Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Sarıalan Eğitim Merkezi, çok yakın bir zamanda gençlerin hizmetine sunulacak.

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

Sarıçam, Adana'nın cazibe merkezi olacak!

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bölgede gerçekleştirdikleri yatırım, proje ve hizmetlerden bahsetti. Uludağ, Sarıçam'ın Adana'nın cazibe merkezi olacağını söyledi.

Bilal Uludağ: Adana Sarıçam'da hormonlu binalara izin vermeyin!

Adana Sarıçam'da konutlar yükselirken Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam'ın düzenli ve herkesin yaşam merkezi haline gelecek bir ilçe olması için büyük özen gösterdiklerine dikkat çekti.

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi 2018'de açılacak!

Uludağ Üniversitesi'ni daha modern ve yaşanabilir bir alan haline getirecek olan Sosyal Yaşam Merkezi'nin protokolü imzalandı.

Uludağ Üniversitesi'ne dev AVM geliyor!

Uludağ Üniversitesi, Sosyal Yaşam Merkezi için yarın ihaleye çıkıyor Uludağ Üniversitesi Eğitim Birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.

Bursa'ya sosyal yaşam merkezi ve kapalı otopark geliyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak merkez için Başbakanlık 21 Eylül'de ihale izni verdi.

Bursa Uludağ yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık yaz aylarında da gelinmesi gereken önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

Bursa Gürsu kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Gürsu OSB ve Kestel 2 No’lu OSB’nin birleştirilmesiyle ilgili müjdeyi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın verdi: “Haziran ayında Uludağ OSB olarak yolumuza devam edeceğiz, Gürsu cazibe merkezi olacak.”

uludağ kayaka merkezi kar kalınlığı Haberi

uludağ kayaka merkezi kar kalınlığı


Kar kalınlığının 12 santimetreye düştüğü ve turistlerin az miktardaki karın üzerinde kayak yapmaya çalıştığı Uludağ'da 22 Ocak'tan itibaren kar yağışı bekleniyor.


Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın "oteller bölgesi"nde, yağışsız geçen haftaların ardından pistlerde büyük açılmalar meydana geldi.


Kar kalınlığının 12 santimetre olarak ölçüldüğü, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşük olduğu bölgede, bazı yabancı turistlerin, az miktardaki karın üzerinde güçlükle kayak yapmaya çalıştıkları görüldü. Çocuklar da yarı kar, yarı toprak zeminde, kızakla kayarak eğlendi.


Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sıcaklığın 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, 22 Ocak Çarşamba gününden başlayarak 3 gün sürecek kar yağışı beklendiğini...