20 / 05 / 2024

uludağ otel projeleri

uludağ otel projeleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Taş, "2011 yılında başladığımız dönüşüm çalışmalarıyla önce kamuya ait tesislerin ve ruhsatsız yapıların yıkımını yaptık. Şimdi ise otelleri, dağ konseptine uygun hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Dedeman'dan Özbekistan’a üç yeni otel!

Yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de büyüyen Dedeman, üç değişik markası ile üç yeni otel projesinde yer alarak Özbekistan’a tekrardan giriş yaptı. Şirket, yenilenen iş geliştirme strateji ile son 2 senede otel sayısını yüzde 70 oranında yükseltti ve 2023’te yüzde 55 finansal verimlilik elde etti.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Akfen Holding'ten Uludağ'a yeni otel! Akfen Club geliyor!

Akfen Holding Uludağ'a 40 odalı yeni butik otel inşa edecek. Akfen Holding'in sahibi Hamdi Akın projeye dair bilgiler verdi.

Bodrum'da otel projeleri tartışma yarattı!

Hürriyet Gazetesi, köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında Bodrum'daki otel projelerini kaleme aldı. 

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Kıbrıs Sosyal Konut Projeleri lansmanı bugün yapılacak!

“Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla yola çıkan İçişleri Bakanlığı, Sosyal Konut Projeleri lansmanını bugün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yapacak. Lansman saat 11.00'de başlayacak...

Bursa Kar Otel hisse devir yoluyla 1 Ekim'de satılacak!

Bursa Uludağ Oteller Bölgesi I. Gelişim Bölgesi'nde yer alan Kar Otel'in hisse devir yoluyla satışı yapılack. Satış ihalesi 1 Ekim'de gerçekleştirilecek...

NG Hotels iki yeni otel yapacak!

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Sapanca'daki otellerinin yanında 300 odalı yeni bir otelin inşaatına da başladıklarını ve ayrıca Afyon'da planladıkları yeni bir otel projeleri daha olduğunu ifade etti...

Bodrum'a milyon dolarlık konut projeleri yapılıyor!

Bodrum'da yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Milyon dolar harcanarak yapılan konut ve otel projeleri bölgeyi ikiye ayırıyor.

Uludağ Büyük Otel yıkıldı, arsası otopark oldu!

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Uludağ'daki Büyük Otel yıkıldı, otelin arsası otopark olarak kullanılıyor.

Uludağ'daki 12 tesisin temeli atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Uludağ'a kaçak, uydurma şeyler yapılmış. Adam tuvalet izni almış, otel yapmış. Bunların gereğini yaptık. Bugün 12 tesisin temelini atacağız." dedi.

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 

Yatırımcıların tercihi 3 yıldızlı otel projeleri!

Yılın 9 ayında teşvik belgesi alan oteller içinde 3 yıldızlı projeler toplam 60 adetle ilk sırada yer aldı.

uludağ otel projeleri Haberi

uludağ otel projeleri

Uludağ’da 127 bin dekarlık alanın sadece yüzde 2’sini kontrollü kullanım alanı olarak açtıklarının altını çizen Taş, “Geri kalan yüzde 84’lük kısım mutlak koruma alanı, yüzde 14’liik kısım sınırlı kullanım alanı olarak belirlendi. 2ÜH’de başlatılan çalışmalarla önce kamuya ait tesisler ve ruhsatsız yapılar yıkıldı. Şimdi ise otellerin dağ konseptine uygun hale getirilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.


OTELLER DEĞİŞİYOR

Mevcut otellerin dönüşümünü turizmcilerle koordineli bir biçimde yürüttüklerini anlatan Taş, “Uludağ Milli Parkı’ndaki mevcut 7 adet turizm tesisi ve yeni oluşturulan 4 adet turizm tesisi parseli için hazırlanan mimari projeler Bakanlığımıza sunuldu. Bu projelerin 3’ü Bakanlığımızca uygun bulunarak onaylandı. Diğer 8 projenin eksiklerinin giderilmesi için çalışmalara devam ediliyor” diye konuştu.


Bursa Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş,...