29 / 04 / 2024

Uludağ turizm

Uludağ turizm

Tarihinin en yoğun kış dönemini yaşayan Uludağ'da, kaliteli kar sebebiyle 10 Mart'ta kapanması gereken kış sezonu 20 Nisan'a kadar devam edecek.

Uludağ'da oteller kar yağışıyla yüzde 100 doldu!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 185 santimetreyi aştı. Hava sıcaklığının eksi 9 derece olduğu zirvedeki kar yağışının önümüzdeki Perşembe gününe kadar sürmesi, kar kalınlığının ise 2 metreyi aşması bekleniyor.

Yılbaşında Uludağ otelleri yüzde 100 doldu!

Yılbaşı tatilinin 4 güne çıkmasıyla birlikte tatilciler Uludağ’a akın etti. Kar kalınlığının 90 santime çıktığı Uludağ’da oteller tıklım tıklım dolarken, araçlarıyla yola çıkanlar park yeri bulamadı.

Uludağ turizmcilerin yüzünü güldürdü!

En önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a bir günde 50 santimetrelik kar yağdı. Birçok bölgede kar yağışı yolları kapatırken, Türkiye yeni yıla beyaza bürünerek girdi.

Uludağ turizmde son dakikacıları bekliyor!

Oteller bölgesinde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor.

Mehmet Akkuş: Uludağ'da yatak kapasitesi arttırılmalı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: "Uludağ'da aralık ayında doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde, yılbaşı ve sömestr tatilinde bu oranın yüzde 100'e çıkacağı umut ediliyor." dedi.

Rus, Azeri ve Ortadoğulu turistler Uludağ’ı tercih etti!

Kuraklık nedeniyle kar yağmaması, Uludağ’da kar kalınlığını düşürdü. Karın az olduğu dönemlerde Uludağ’a çıkmayı tercih etmeyen yerli turistlerin yerini Rus, Azeri ve Ortadoğulu turistler doldurdu

Münir Karaloğlu: Uludağ 12 ay kullanılan bir mekan olacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, koordinasyon toplantısında Uludağ'ı 12 ay kullanılan bir mekan haline getirmenin zamanının geldiğini söyledi. Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyemiz Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile protokolleri imzaladı...

Uludağ'da kızakta mangal turizmi başlıyor!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da arkadaşıyla kaportasını tahtalarla kapladıkları cipi modifiye eden Mahmut Öztürk, şimdi de aracın arkasına bağladıkları üzerinde mangal yapılabilen kızakla, tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.

Berat Emlak Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berat Emlak Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Uludağ ve Mehmet Kayaalp ortaklığında kuruldu.

Uludağ Sarıalan Eğitim Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Uludağ’ın her mevsim cazibe merkezi olmasına yönelik projelerine bir yenisini ekliyor. Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Sarıalan Eğitim Merkezi, çok yakın bir zamanda gençlerin hizmetine sunulacak.

Alkoclar'dan Uludağ'a üçüncü otel!

60 yıldır turizm ve otelcilik sektöründe olan Alkoçlar Grubu, Uludağ'da üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor.

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Uludağ'a 3 yeni otopark yapılacak!

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’daki otopark sorunu çözülüyor.

Bursa Uludağ yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık yaz aylarında da gelinmesi gereken önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

Uludağ'da 11 turizm tesisinin yapımına 2016’da başlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden 'Beyaz cennet' Uludağ'da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Tesislerin yapımına 2016’da başlanacak.

Uludağ kaçak yapılardan arınıyor!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini tüm hızıyla sürdüren Osmangazi Belediyesi, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'ı da kaçak yapılardan temizliyor.

Uludağ'da turizmciler için sezon devam ediyor!

Uludağ'da bu yıl keyifli bir sezon geçtiğini belirten Ağaoğlu Turizm Grubu Genel Müdürü Murat Türker, "Nisan ayı gelmesine rağmen kar yağıyor" dedi.

Uludağ’da oteller umduğunu bulamadı!

Uludağ'da kayak sezonu aşırı rüzgar, kar yağışı ve sisten dolayı erken kapandı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı.

Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları bakanlığa takıldı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları 2014 yılında gerçekleşmedi. Yetki karmaşası, otopark ve tuvalet gibi birçok sorunun yaşandığı Uludağ'da istenilen adımlar bir türlü atılamıyor.

Uludağ turizm Haberi

Uludağ turizm

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, son yılların en kaliteli kar yağışına sahne olan Uludağ'da yoğunluk ve talebin devam etmesi nedeniyle kış sezonunu 1 ay daha uzattıklarını söyledi. Akkuş, bu yıl kış sezonunun kaliteli kar yağması nedeniyle dolu dolu geçtiğini belirterek "Uludağ, sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin hatta dünyanın markası haline geldi. 



Uludağ'da yapmış olduğumuz başanlı çalışmalar, reklam ve tanıtımların meyvesini bu yıl herkes aldı. Turizmcisinden otelcisine, kayak hocasından acentalara kadar herkes Uludağ'da memnun kaldı" dedi. Akkuş, "Yurt içi ve yurt dışından gelen turistler Uludağ'ı sevdi. Onların burada iyi vakit geçirmeleri de, gittikleri yerde reklam ve tanıtım açısından etkili oluyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da kaliteli kar, iyi tanıtım ve taleplerin yoğun olmasını diliyoruz" ifadelerini...