05 / 05 / 2024

Uludağ'da kızakta mangal turizmi başlıyor!

Uludağ'da kızakta mangal turizmi başlıyor!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da arkadaşıyla kaportasını tahtalarla kapladıkları cipi modifiye eden Mahmut Öztürk, şimdi de aracın arkasına bağladıkları üzerinde mangal yapılabilen kızakla, tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor.



Arkadaşı Özdemir Kaya ile eski bir cipi, ön torpidosundan kaportasına kadar tamamen tahtalarla kaplayan Mahmut Cantürk, AA muhabirine, tahta ve kozalaklar kullanarak yaptıkları aracın büyük ilgi gördüğünü söyledi.


Bu kez 2 kişinin rahatlıkla oturabileceği, altında karda kolaylıkla kaymasını sağlayacak düzenek bulunan bir ulaşım aracı hazırladıklarını anlatan Cantürk, "Kızağı bir aparatla tahtadan araca bağladık. Mangal yapmak Uludağ'a gelenlerin vazgeçemediği bir keyif. Biz bu keyfi daha da geliştirmek istedik" dedi.


Cantürk, araca, "Saltanat kızağı" adını verdiklerini vurgulayarak, "Karın yağmasını bekliyoruz. Ancak kızak şimdiden turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Tahtadan yaptığımız aracın arkasına bağlanan kızakla tatilciler, hem Uludağ'ı gezecek hem de mangal keyfi yaşayacak" diye konuştu.


AA


Geri Dön