18 / 05 / 2024

Uludağ mangal turizmi

Uludağ mangal turizmi

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da arkadaşıyla kaportasını tahtalarla kapladıkları cipi modifiye eden Mahmut Öztürk, şimdi de aracın arkasına bağladıkları üzerinde mangal yapılabilen kızakla, tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Uludağ Klima, dokunmatik ekran kliması üretti!

Uludağ Klima, dokunmatik ekran kliması üretti. Kiosk ya da diğer adıyla dokunmatik ekran kliması üreten Uludağ Klima, sıkışık bir alanda ciddi oranda ısı üreten işlemcilerden kaynaklanan arızaları engellemeyi hedefliyor

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin temmuz ayı ihracatı yüzde 2,4 arttı!

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin ( UİB ) temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,43 artış ile 2 milyar 125 milyon dolara ulaştı.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Uludağ Üniversitesi ilk yerli çamur kurutma makinesini üretti!

OSB'lerdeki arıtma tesislerinden çıkan çamurların kurutulması için yurt dışından makine ithalatı bağımlılığı ortadan kalkıyor. Uludağ Üniversitesi'yle işbirliğine giden Çevre Ekipman AŞ, Türkiye'nin ilk yerli çamur kurutma makinesini imal etti.

Fikret ve Nurten Öztürk: Turizmi çok sevdik!

Opet’in yüzde 50’sini Koç Grubu’na sattıktan sonra aile yatırımı olarak turizmi seçen Fikret ve Nurten Öztürk, Regnum markası ile otel zinciri yaratacak. Antalya Regnum’da bu yıl açılan golf oteli 250 milyon dolara mal oldu, 12i ay turizm yapacak.

Seçim Aydın: Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın, "Turizm Anadolu'da atakta. Dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor. Anadolu turizminin büyüme ortalaması ise yüzde 15" dedi.

Ahmet Savaşan: Sağlıktaki başarı, turizmi etkiliyor!

Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında, sağlık turizminin ülkelerin ekonomilerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, sağlıktaki başarının, turizmi tetiklediğini vurguladı.

Bursa Uludağ teleferik hattının resmi açılışı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş ve konforlu hale getirmek amacıyla Yap-İşlet-Devret modeliyle projelendirilen yeni teleferiğin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Denizli'de Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş: " Termal sağlık turizmi için çok büyük potansiyele sahip ülkemizde, bunun tanıtımını yapmada çok gerideyiz " dedi.

Abdülkadir Demir: Denizli termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların nitelikle hale getirilerek turizme kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Uludağ mangal turizmi Haberi

Uludağ mangal turizmi

Arkadaşı Özdemir Kaya ile eski bir cipi, ön torpidosundan kaportasına kadar tamamen tahtalarla kaplayan Mahmut Cantürk, AA muhabirine, tahta ve kozalaklar kullanarak yaptıkları aracın büyük ilgi gördüğünü söyledi.


Bu kez 2 kişinin rahatlıkla oturabileceği, altında karda kolaylıkla kaymasını sağlayacak düzenek bulunan bir ulaşım aracı hazırladıklarını anlatan Cantürk, "Kızağı bir aparatla tahtadan araca bağladık. Mangal yapmak Uludağ'a gelenlerin vazgeçemediği bir keyif. Biz bu keyfi daha da geliştirmek istedik" dedi.


Cantürk, araca, "Saltanat kızağı" adını verdiklerini vurgulayarak, "Karın yağmasını bekliyoruz. Ancak kızak şimdiden turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Tahtadan yaptığımız aracın arkasına bağlanan kızakla tatilciler, hem Uludağ'ı gezecek hem de mangal keyfi yaşayacak" diye...