05 / 05 / 2024

Uludağ turizmi 2015

Uludağ turizmi 2015

Uludağ'da kayak sezonu aşırı rüzgar, kar yağışı ve sisten dolayı erken kapandı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı.

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

NEF 4. Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne sponsor oldu!

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin dördüncüsü bu yıl 13-14 Mart 2015’te Uludağ Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirilecek. Zirveye NEF sponsor oldu..

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Afyonkarahisar, EMITT 2015 Turizm Fuarı'na katılacak!

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizmi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük turizm fuarlarından birisi olan “EMITT 2015 Fuarına” katılım sağlanacağı belirtildi.

Uludağlı ihracatçılar 2015 için temkinli hedefler koydu!

Uludağ İhracatçı Birlikleri, dövizdeki hareketler ve çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle temkinli adımlar atma kararı aldı. Birlikler, bu nedenle 2015 için sadece 1.1 milyar dolarlık ihracat artışı hedefliyor

Alanya turizmi ve 2015 turizm sezonu masaya yatırıldı!

Alanya turizminin ve 2015 yılı turizm sezonunun masaya yatırıldığı çalıştayda 2014 turizm sezonunun iyi geçtiği, 2015 turizm sezonunda ise 'Alanya-Gazipaşa Havalimanı' avantajına sahip olunduğu vurgulandı.

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

2015'te alternatif gayrimenkul yatırımları büyüyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2015 yılında yurtlar, yaşlı bakım evleri ve otoparklar, sağlık turizmi vb. gibi alternatif gayrimenkul yatırımlarının artacağını söyledi.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Uludağ turizmi 2015 Haberi

Uludağ turizmi 2015

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı. Geçen yıl kar yağmaması nedeniyle sezonu erken kapatan Uludağ’daki oteller, bu yıl da aşırı rüzgar, sis ve kar yağışından dolayı kayakçı müşteri bulamayınca sezonu erken kapatmak zorunda kaldı. 


6 bin yatak ve 22 otelin bulunduğu Uludağ’da sezonun bu yıl da erken kapandığını belirten Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Sadece Uludağ’da değil, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinde de kar olmasına rağmen otellerin açık kalmasını sağlayacak kayakçı müşteri olmayınca kayak merkezleri kapandı. Günübirlik gelenler hala var. Biz de Uludağ’da tesisleri sökmedik. Hava şartları iyi olursa hafta sonları kayakçılar için bazı liftleri açacağız” dedi. Bu kış sezonunun geçen yıla oranla iyi geçtiğini ancak yine de 2013...