27 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinin binası

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinin binası

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik’te bulunan Hukuk Fakültesi’nin Görükle’deki ana kampüsü taşınacağını söyledi. Yeni bina için ilk kazmanın 2016 yılında vurulacağı belirtildi.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Şinasettin Atalan kaç yılında doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda çalışıyor?

Şinasettin Atalan, 1969 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Şinasettin Atalan, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Haber7'ye konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, dolar, euro ve altın gibi değerli metallerde yaşanan ani yükselişin sebeplerini değerlendirdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki ani yükselişi analiz ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 büro personeli alımı yapacak! Personel olma şartları bakın neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi büro personel alımı yapacağını duyurdu. Son tarihi  15 Haziran olan bu ilana ilgili kişilerin başvuruları bekleniyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, büro personel alımı için gerekli şartları detaylı olarak paylaştı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi personel alımı yapıyor! 190 sözleşmeli personel alımı için kadrolar

Bursa Uludağ Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İşte bu alımlara dair detaylar!

Uludağ Üniversitesi Hastanesine 190 personel alınacak! İşte personel alım ve şartları!

Uludağ Üniversitesi Hastanesi personel alımı yapacağını bildirdi. İşte Uludağ Üniversitesi personel alım detayları!

Trafik sigortasında flaş gelişme! Daha yüksek tazminat ödenecek

AYM'den kritik 'trafik sigortası' kararı geldi. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Rauf Karasu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Depremden felaketinden yara alan 11 ilde yüz binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, “İçerisinde sözleşmeli kiracı bulunan konut, deprem sonrası hasar aldığı için oturmak için müsait değilse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına

Promosyonda anlaşma tamam! 30 bin lira ödenecek! Tarih de belli oldu

Kamuda olduğu kadar özel sektörde de promosyon heyecanı devam ediyor. Yeni dönem promosyon ödemeleri için Türkiye Ekonomi Bankası ile anlaşma sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, 30 bin TL net ödeme yapılması konusunda banka yöneticileri ile sözleşmeye imza attı.

KPSS’den 60 ve üzeri alanlar dikkat! Kamu kurumuna sözleşmeli 100 personel alınacak! Başvurular başladı!

Basın İlan Kurumu’nun ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan bilgiye göre, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü sözleşmeli 100 personel alımı için ilan yayımladı. İşte detaylar...

Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayan işletmelere para cezası gelebilir!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli" şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinin binası Haberi

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinin binası

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Hukuk Fakültesi yönetimi ve öğrencileri ile bir araya geldi. Gemlik Asım Kocabıyık Kampüsü’nü ziyaret eden Rektör Ulcay, burada öğrencilere Görükle kampüsü içinde yeni bina yapacakları müjdesini verdi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ve yöneticiler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, daha sonra öğrencilerle buluştu. Öğrenciler ile yaptığı toplantıda Rektör olduğu ilk günden bu yana kendisine Hukuk Fakültesi’nin taşınması için yoğun bir talep geldiğini aktaran Ulcay, rektör olmadan önce Hukuk Fakültesi’ni kampus içine taşıma sözü verdiklerini açıkladı. Sadece Hukuk Fakültesi’ni değil, tüm fakülteleri Görükle kampusu içerisinde toplamak istediklerini söyleyen Ulcay, “Uludağ Üniversitesi, çok büyük bir kampüse sahip. Fakültelerin tamamının kampüs içerisinde olması gerektiğini söyledim. Göreve geldikten sonra üniversitenin...