05 / 05 / 2024

Uludağ Üniversitesinde son durum

Uludağ Üniversitesinde son durum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akınatürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu, yeni binanın projesini kamuoyuna tanıttı.

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina yapacak. Başkan Altepe, üniversitenin şehrin gelişimine daha fazla katkı sağlaması için gereken desteğin vereceğini belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 büro personeli alımı yapacak! Personel olma şartları bakın neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi büro personel alımı yapacağını duyurdu. Son tarihi  15 Haziran olan bu ilana ilgili kişilerin başvuruları bekleniyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, büro personel alımı için gerekli şartları detaylı olarak paylaştı. 

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İhale için teklifler en son 11 Haziran'da verilebilecek..

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

Uludağ Üniversitesi'ne küçük bir şehir yapılacak!

Uludağ Üniversitesinde (UÜ) yaklaşık 45 bin öğrenciye hizmet verilen Görükle ; Yerleşkesi, yüksek lisans ve doktora Öğrencileri için lojmanların yanı sıra çeşitli sosyal donatıların bulunacağı küçük bir yerleşim birimine dönüştürülecek.

2. Bursa İnşaat Zirvesi gerçekleşti!

'İnşaat Burada' dergisi tarafından düzenlenen "2. Bursa inşaat Zirvesi", Bursa Beton Ana sponsorluğunda Uludağ Üniversitesinde gerçekleştirildi..

Uludağ turizmde son dakikacıları bekliyor!

Oteller bölgesinde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor.

Uludağ'da turizm sezonu 15 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye’nin önemli turizm mekanlarından Uludağ’da yeni sezon 15 Aralık’ta açılıyor. Sezon başlamasına sayılı günler kala oteller son hazırlıklarını yaparken, günübirlikçiler ise karın keyfini çıkarıyor...

Uludağ kaçak yapılardan arındırılıyor!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerindeki kaçak yapıları bir bir yıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Kirazlı Mahallesi'nde iki kaçak binayı yıkan Osmangazi Belediyesi ekipleri, son olarak Yiğitali Mahallesi'ndeki bir kaçak evi daha yerle bir etti.

Tuğçe Tatari: Yeni Uludağ'a bir şans verin!

Uludağ'a son geldiğimde çok üzülmüştüm. Mekanların el değiştirdiğini, pavyon kültürüne yakın işletmelerle Uludağ'ın sonunun geldiğini de yazmıştım

Bursaray, Bursa ile Uludağ Üniversitesi'ni birbirine bağlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep  Altepe, Bursaray 'ı Uludağ Üniversitesine (UÜ) ulaştıracak hattın son bölümünün de  tamamlandığını, yeni akademik yılda öğrencilerin üniversiteye raylı sistemle  ulaşabileceklerini bildirdi

Uludağ Milli Parkı 'nda çarpık yapılaşmaya son!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uludağ Milli Parkı 'ndaki çarpık yapılaşmaya son verilerek bölgenin İsviçre 'nin Davos şehriyle yarışır hale getirileceğini açıklandı

İstanbul Sapphire'den izlenim: Yüksek ama burnu havada değil!

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul Sapphire'den ilk izlenimini kaleme aldı. Semercioğlu, Sapphire'den sonra Uludağ'dan son haberlerinde Ali Ağaoğlu'nun Kartanesi otelini satın almasından da bahsediyor.

Uludağ'daki otel ve mekanik tesisi yıkımı için son 10 gün!

Uludağ birinci bölgede 14 otel ve 4 mekanik tesise 'kaçak alanların yıkılması' için 30 Kasım'a kadar verilen süre 10 gün sonra bitiyor

Uludağ Üniversitesinde son durum Haberi

Uludağ Üniversitesinde son durum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akınatürk ve Mimar Murat Tabanlıoğlu, yeni binanın projesini tanıttı. Altepe, eğitim kurumlarına destek verdiklerini belirterek, Mimarlık Fakültesi'ne yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokolün daha önce imzalandığını hatırlattı. 


Altepe, "Mimarlık Fakültesi'nin talebi üzerine bu projeyi hayata geçirmek, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler için önemliydi. Üniversitenin güç kazanması için projeyi gerekli ve önemli buluyoruz" dedi. Altepe, 2 yıl içinde de Mimarlık Fakültesinin yeni binasında eğitime başlamasını hedeflediklerini anlattı. 


Rektör Ulcay ise, "Mimarlık Fakültesi'nin Mühendislik Fakültesinden ayrılarak kendi binasında eğitim öğretimlerine devam edecek olmasından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum Üniversitemiz, hem Mimarlık Fakültesi hem de diğer alanlardaki çalışmalarla 3 yıl süresince şantiye görünümünde...