17 / 05 / 2024

uludağda arap turistler

uludağda arap turistler

Uludağ Yılbaşına kısa bir süre kala Uludağ'daki otellerde rezervasyonlar dolarken, bu sene Arap ve Afrikalı turistlerin ilgisi işletmecileri memnun etti. Uludağ'da kış sezonu açılırken, yerli ve yabancı turistler zirvedeki yerlerini almaya başladı...

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Arap yatırımcıların Sakarya'ya ilgisi yaz döneminde artıyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akbal, “Yaz dönemi ile Sakarya’da Arap potansiyeli öne çıkıyor” dedi.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Arapça 'Kanal İstanbul' mesajı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'da Arapça yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul'dan çekildi" dedi...

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Araplar Yalova’da emlak piyasasını ele geçirdi!

Yalova'da Arap turist sayısında beklenen patlaması yaşandı. Adeta Yalova'ya akın eden turistler, Termal'in yanı sıra il merkezi ve Çınarcık’ta da yoğunluk gösteriyor.

Uludağ'da herkesin villa sandığı yapılar tamamlandı!

Bursa'da Tarım Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nce yapılan gören herkesin villa sandığı 5 yıldızlı tuvaletlerin yapımı tamamlandı.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Trabzon'da Arap tercümanlar ve ayakçılar sektöre zarar veriyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, inşaat sektöründe hareketliliğin seçim sonrası başladığını ancak Arap tercümanlar ve ayakçıların emlak sektörüne zarar verdiğini dile getirdi. 

Uludağ’da 71 bin metrekarelik yıkım tamamlandı!

Bursa Uludağ’ın yenilenmesi için başlatılan dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 71 bin metrekarelik alanda yıkımın tamamlandığı bölgede çalışmaların 2020'de sona ermesi bekleniyor. 

uludağda arap turistler Haberi

uludağda arap turistler

Uludağ Yılbaşına kısa bir süre kala Uludağ'daki otellerde rezervasyonlar dolarken, bu sene Arap ve Afrikalı turistlerin ilgisi işletmecileri memnun etti. Marmara Bölgesi'nin zirvesi olan Uludağ'da kış sezonu açılırken, yerli ve yabancı turistler zirvedeki yerlerini almaya başladı. Kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı Uludağ'da otel işletmecileri yılbaşı hazırlıklarında sona yaklaşırken, bu sene Arap turistlerin ilgisi dikkat çekti. Günü birlik turlarla Uludağ'a gelen Arap turistler, karda kaymanın keyfini çıkarıyor. Bursa'nm bu yıl Arap Turizm Birliği tarafından bu yıl destinasyon merkezi olarak ilan edildiğini hatırlatan işletmeciler, yılın her döneminde Arapların Uludağ'a sık sık geldiğini, yeni sezondan da ümitli olduklarını söyledi. 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, otellerin faaliyete geçtiğini, yıl başına kadar yoğun bir ilgi beklediklerini belirterek, "Noel tatili...