03 / 05 / 2024

Uludağda meclis onayı

Uludağda meclis onayı

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları 2014 yılında gerçekleşmedi. Yetki karmaşası, otopark ve tuvalet gibi birçok sorunun yaşandığı Uludağ'da istenilen adımlar bir türlü atılamıyor.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi.

Mudanya Güzelyalı imar planları meclis onayına sunulacak!

Mudanya Güzelyalı revizyon Uygulama İmar Planı’na son şekli verilecek. Buna göre, Ocak ayı meclis toplantısı gündeminde projenin Büyükşehir Belediyesine sunulacağı söylendi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

İzmir Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı meclis onayına sunuldu!

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaya sunuldu.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Şahinbey Belediyesi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Şahinbey Belediye Meclisimiz 31 Mart seçimlerinin ardından ilk toplantısını yaptı. Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Meclis Başkanvekillikleri ve Komisyon üyeleri seçimi de yapıldı

Akmerkez GYO'nun Kar Dağıtım Politikası'na onay verildi!

Akmerkez GYO'nun Kar Dağıtım Politikası 29 Mart'ta gerçekleşen 2018 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında genel kurulun onayına sunuldu ve oyçokluğu ile kabul edildi.

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Ali Ağaoğlu yılbaşına böyle girdi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni yıla Uludağ'da sahibi olduğu otelde ailesiyle birlikte girdi.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Uludağda meclis onayı Haberi

Uludağda meclis onayı

Turizmciler Uludağ'da yetki ve sorumlulukların tek elde toplanarak çözümlerin hızlandırılmasını istiyor. İlk tesislerin 1950'li yıllarda açıldığı ve halen kamu misafirhanelerime birlikte 30 konaklama merkezinde yaklaşık 8 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da yılların getirdiği sorunlar bir türlü çözülemiyor. Bakanlıklar arasında yaşanan yetki karmaşası, Ankara'nın üst yapıya yönelik yetkiyi Bursa Büyükşehir Belediyesine vermek istememesi zirvedeki hizmetlerin aksamasına sebep oluyor. Uludağ 1. Bölge'de yetki Milli Parklar Müdürlüğü"nde, 2. Bölge'de ise Kültür ve Turizm Bakanlığı"nda. Altyapı hizmetlerinin sorumluluğunu teslim alan Bursa Büyükşehir Belediyesi ise zirvede tek yetkili olmak istiyor. Belediye iktidar partisinden olmasına rağmen yetki bir türlü devredilmiyor. Zirvede kanalizasyon, içme suyu ve atık su gibi hizmetlerden belediye sorumlu tutulurken, otopark ve tuvalet gibi sosyal donatı alanlarının yapımından halen Ankara yetkili. 


TELEFERİK TEK OLUMLU...