29 / 04 / 2024

Ulus Meydanı

Ulus Meydanı

Gençlere kentsel dönüşüm projelerini anlatan Gökçek, eski Osmanlı Bankası’ndan YİBA Çarşısı’na uzanacak tünel yapacaklarını söyledi.

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Ankara Ulus’un çehresi yıkımlarla değişiyor!

Ankara Ulus’ta Cumhuriyetin çehresi yapılan yıkımlarla değiştiriliyor, birçok simge yapıdan sonra sıra itfaiye meydanında...

Tarihi Ulus Meydanı'nda proje belirsizliği!

Ankara Ulus’ta, trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak proje askıda… Projenin, finansman sorunları ve idari-bürokratik nedenlerle bir süre için beklemeye alındığı konuşuluyor....

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Ulus Meydanı Projesi 2019'da tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Ulus Meydan Projesini gelecek yıl bitirmeyi hedeflediklerini söyledi...

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Kale Önü Meydanı düzenlemesinde sona gelindi!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yürütülen Kale Önü Meydanı düzenlemesinde sona gelindi. Projedeki çalışmalar 1 ay içinde tamamlanacak.

Ulus İtfaiye Meydanı Camisi açılış için gün sayıyor!

Başkentte, "İtfaiye Meydanı" olarak da bilinen Ulus Erbakan Meydanı'nda 4 yıl önce yapımına başlanılan, 7 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Ulus İtfaiye Meydanı Camisi'nin açılmasına sayılı günler kaldı.

Ankara Ulus'a 2 yeraltı tüneli geliyor!

Ankara Ulus’ta trafiğin yer altına alınarak, meydanın yayalaştırılması projesi için çalışmalar başlatıldı. Ön hazırlığının yapılmasının ardından projeye ilk kazma vurulacak.

Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Ulaşım Projesi”nin ön hazırlığının yapılması için Belediye Meclisi’nden yetki aldı.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Ödemiş Ulus Meydanı yeniden düzenlenecek!

Ödemiş’in en önemli parklarından biri olan Ulus Meydanı’nında yapılacak olan düzenleme çalışması nedeniyle Ulus Meydanı’nda sergi açan esnaf, pazarın taşınması konusunda sıkıntı yaşıyor.

Ulus Meydanı Haberi

Ulus Meydanı

"Başkan Gökçek Gençlerle Buluşuyor, Ankara'yı tartışıyor" programının son gününde "Kentsel Dönüşüm Projeleri" ele alındı. Hacı Bayram'da tam 22 seneden beri plan yaptıklarını ve sürekli yürütmeyi durdurma kararlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Gökçek, "ODTÜ ve Mimarlar Odası'na Ankara Kalesi projesini siz yapın çağrısı yaptık. Defalarca yazı yazdık ama bir cevap bile alamadık. Cesaret edemediler" diye konuştu.


SGK'DAN 4 BİNA ALINDI

SGK ile anlaşma yaptıklarını, Ulus İşhanı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ve Gümrük Bakanlığı binasını SGK'dan satın aldıklarını ve bu binaları yıkacaklarını söyleyen Gökçek, "Eski Ankara Hali de yıkılıp yeniden yapılacak, ayrıca Özel İdare'den bize geçen 100. Yıl Çarşısı da yıkılacak. Ortaya çıkacak bu alanın tamamı Ulus Meydanı olacak. Meydanın çevresine Ankara konakları ve kafeler, restorantlar yapılacak ve Ulus turistik...