18 / 05 / 2024

ulusal sertifikasyon sistemi

ulusal sertifikasyon sistemi

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Sürdürülebilir Yeşil Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşmelerin Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik'le ilgili bilgilendirme notu yayınladı.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Afetler için Ulusal Mobil Uyarı Sistemi devreye girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "SMS/JRT altyapısı ülke geneline kısa sürede acil durum SMS'i gönderebilecek seviyeye çıktı ve Ulusal Mobil Uyarı Sistemi (UYARSİS) çalışmalarını başlattık, yapacağımız son bir düzenlemeyle devreye alacağız." diye konuştu.

Yeşil bina için ulusal sertifika geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

Yeşil binaların yaygınlaşmasının önü açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

Yeşil binalar için ulusal sertifikasyon sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Sürdürülebilir Yeşil Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşmelerin Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik'le ilgili bilgilendirme notu yayınladı.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Torunlar Tower'a LEED sertifikası ödülü!

Torunlar GYO'nun İstanbul Esentepe'de inşa ettiği Torun Tower, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen çevre dostu sertifikasyon sistemi olan LEED Gold sertifikası almaya hak kazandı.

Yüksel Erdoğan: Binalar için olan sertifikasyon sistemi çalışanlar için de olmalı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği gönüllülerinden yeşil İK uzmanı Yüksel Erdoğan, binalar ve ürünler için var olan sertifikasyon sisteminin çalışanlar için de olması gerektiğini söylüyor.

Türkiye'nin yeşil sertifikası tanıtıldı!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bünyesinde kurulan Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (YUAM) koordinasyonuyla oluşturulan, Türkiye' nin Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi "SEEB-TR" tanıtıldı...

Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘SEEB-TR’ tanıtıldı!

Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ( YUAM ) koordinasyonuyla oluşturulan, farklı disiplinlerin destek ve katkılarıyla daha ileriye taşınacak olan Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘’ SEEB-TR ’’ tanıtıldı...

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi SEEB-TR yarın tanıtılıyor!

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonuyla birçok üniversiteden akademisyenin ve STK’ların işbirliğiyle oluşturuldu...

ulusal sertifikasyon sistemi Haberi

ulusal sertifikasyon sistemi

Binalarda ve yerleşim alanlarının çevreye duyarlı, insan sağlığı ile dost niteliklere kavuşması amacıyla “Sürdürülebilir Yeşil Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşmelerin Belgelendirilmesine Dair Yönetmelik” 2014 yılında hazırlanmıştır.  


Bu yönetmelik, Türkiye’de ilk kez “çevreyle dost”, “insan sağlığını gözeten”  yeşil bina ve yerleşim alanları için ulusal standartların belirlenmesine dayanak oluşturmaktadır. 

Bugün İstanbul Teknik Üniversitesi ile imzalanan protokolle hayata geçirilen “Sürdürülebilir Yeşil Bina ve Yerleşmelerin Belgelendirme Sistemi Temel Değerlendirme Kılavuzu” ise; oluşturulacak ulusal standartların tüm detaylarını belirleyen bir yol haritası olacaktır. 

Hali hazırda yeşil binalar ve yeşil yerleşim alanlarına yönelik ABD ve Avrupa’da sertifikasyon sistemleri bulunmaktadır. Türkiye’deki yatırımcılar da söz konusu sistemler ile binalarına bu tip sertifikaları alabilmektedirler. Ne var ki, bu sertifikaları almak ciddi maliyetlere neden olmaktadır. 

Türkiye’de ilk defa oluşturulacak ulusal sertifikasyon sistemi ile çevreye...