03 / 05 / 2024

uluslararası enflasyon standardı

uluslararası enflasyon standardı

"Bankaların durumu pek parlak değil henüz kendileri de farkında değil" diyen eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, şu anki ekonomi politikasının sürdürülmesi halinde çok daha ağır sonuçların olacağını söyledi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Standard - Poor's: Avrupa Merkez Bankası, faiz artışına kapı açıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's (S&P) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Mart 2022'den itibaren piyasaları para politikası normalleşmesi için hazırlamaya başlayabileceğini belirtti.

Standard & Poor’s İngiltere’nin görünümünü durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) İngiltere’nin kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B-"den "CCC+"ya düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı...

Standard & Poor’s'tan Türkiye'te kritik konut uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors (S&P) Türkiye konut piyasasının iç ve dış taleple desteklendiğini vurguladı, ancak, ABD’de olası faiz artırımının piyasanın önündeki en önemli risk olduğu uyarısında bulundu.

Elysium Serene Kandilli Ideal Standard Yaşam Alanı ödülünü aldı!

Ofton İnşaat’ın akıllı ev sistemleri ile doğada modern bir yaşamın kapılarını açan projesi Elysium Serene Kandilli, Ideal Standard Internatiol Uluslararası Proje Ofisi tarafından Ideal Standart Yaşam Alanı Konut Ödülü’ne layık görüldü.

Ağaoğlu My World Europe projesi Uluslararası Kentsel Tasarım Ödülü'nü aldı!

Gecekondu önleme bölgesinde yapılan ve Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projelerinden My World Europe projesi Ideal Standard International Holdings tarafından verilen Uluslararası Kentsel Tasarım Ödülü'nü aldı.

Standard Poor's: Jeopolitik riskler notlar üzerinde etkili olabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, "Irak ve Suriye'ye komşu ülkeler, ticaretin kesintiye uğraması ve çok sayıda mültecinin kriz bölgelerinden göçmesi sebebiyle artan yük altında" değerlendirmesinde bulundu.

Standard Poor’s Türkiye için ne dedi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un yeni Türkiye Analisti Elliot Hentov, "Negatif görünüme sahip olan reytinglerde genellikle reyting görünümü ya 'durağan'a yükseltilir ya da reyting düşürülür" dedi

Standard Poor's Hindistan'ın kredi notunu teyit etti!

S&P'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Hindistan'ın kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi, notunu "BBB-" olarak teyit etti.

uluslararası enflasyon standardı Haberi

uluslararası enflasyon standardı

Yüksek enflasyon ortamında bankaların durumunun pek de iç açıcı olmadığını ancak bankaların henüz bu durumun farkında olmadığını belirten Burhan Karaçam, uluslararası piyasalarda durumun eskisinden de kötü olduğunu söyledi. Karaçam bankaların uluslararası enflasyon standartları uygulanması halinde öz kaynaklarının eridiğinin ve sermaye yeterlilik sorunlarıyla karşı karşıya olduklarının görülebileceğini belirtti. Eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, yüksek enflasyon ve negatif faiz nedeniyle kimsenin Türk lirasında kalmayacağını belirterek bankaların durumunun da pek iç açıcı olmadığını kaydetti. Cumhuriyet Gazetesinden Jale Özgentürk'e konuşan Karaçam,  “Küçük bir azınlık dışında insanların büyük bölümünün yaşam maliyetleri artarken gelirleri ise eriyor. Esas sorun budur” dedi.

2003-2008 yılları arasında izlenen ekonomi politikaları sonucunda yerli sanayinin yok edilmesinin sonuçlarının yaşandığını belirten Karaçam, o dönemde ülkeye giren yüksek miktarda yabancı kaynakların...