05 / 05 / 2024

Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi 2016

Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi 2016

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”ne, katıldı.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Termal kentler oluşturulacak!

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

Melih Gökçek Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'yı anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”ne, katıldı.

Ergün Turan: Yüksek katlı binalarla ideal kent olmaz!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ASIAD) düzenlediği Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'nin açılış konuşmasını yaptı. Turan, ''Şehirler manevi boyuta göre inşa edilmeli'' dedi.

Bakan Taner Yıldız'dan İdeal Kentler Zirvesi'ne destek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ASİAD’ın yeni seçilen Yönetim Kurulu’nu kabulünde, ASİAD tarafından düzenlenecek “İdeal Kentler Zirvesi”ne memnuniyetle katkı vereceklerini söyledi.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi 16 Nisan'da!

Kentsel sorunlarla çözüm yollarının ele alınacağı Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, 16 Nisan'da, Eskişehir'de yapılacak. Kongre, Kent Araştırmaları Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve kent araştırma dergisi İdeal Kent tarafından düzenlenecek.

Şanlıurfa Halfeti'ye marina yapılacak!

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslovv) Genel Sekreterliği'nin "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti ilçesine 55 tekne kapasiteli marina yapılıyor. 5'de 3'ü su altında kalan ilçenin "saklı cennet" ve "kayıp kent" olarak adlandırılıyor...

Ula turizmden aldığı payı rüzgar sörfü ile artıracak!

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "sakin kent" ilan edilen Ula İlçesine bağlı Akyaka Beldesindeki rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, hazırlanan "Gökova Rüzgar Sörfü ile Ünleniyor" projesiyle uluslararası arenada tan

Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi 15 karede!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi 800 bin metrekare alana kurulacak

TAV'dan Medine Uluslararası Havalimanı için teşekkür!

Tepe Akfen TAV Havalimanları, Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi için bir teşekkür ilanı yayımladı

Datça'daki liman uluslararası deniz yolcu trafiğine kapatıldı!

Muğla’nın Datça İlçesi’nde balıkçı barınağı statüsündeki liman, uluslararası deniz yolcu trafiğine kapatıldı

TAV'dan Medine Uluslararası Havalimanı açıklaması!

TAV Hava Limanları Holding A.Ş., Medine Uluslararası Havalimanı'nın devralınmasıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı

Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi 2016 Haberi

Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi 2016

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”ne, katılarak “Ankara’nın Kentsel Geleceği” konulu sunum yaptı. Gökçek, sunumunun ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı.


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İdeal Kentler Zirvesi”nde yerli ve yabancı kent tasarımcılarına, Ankara’nın dünü, bugünü ve gelecekteki projelerini anlattı.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) düzenlediği uluslar arası “İdeal Kentler Zirvesi”nde konulu bir sunum yapan Başkan Gökçek, konuşmasında, “Ankara kentimizin 22 senede nereden nereye geldiğini size somut örneklerle göstermek ve Ankara’da ne kadar büyük bir gelişme olduğunu görsel olarak sizlerin önüne sermek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Eski Ankara ile yeni Ankara’nın en ufak bir ilgisinin olmadığını sizlere göstermek istiyorum” diyen...