08 / 05 / 2024

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ne zaman

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ne zaman

"Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı"nın dünyada giderek artan enerji talebinin daha rasyonel kullanılmasına akıllı sayaç politik ve stratejileri ile akıllı binalar ile otomasyon sistemlerine büyük katkı sağlanacağı düşünülüyor.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Akıllı şehir ekosistemi ICSG 2020'de buluşacak!

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 8-9 Nisan'da, akıllı şehir ekosisteminin yerli ve yabancı karar vericilerini bir araya getirecek...

İBB'den akıllı şehir uygulamaları ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye gerçekleştirecek. Muhammen bedeli 5 milyon 519 bin 875 TL olarak belirlenen ihale 10 Şubat tarihinde yapılacak.

İBB Akıllı Şehir Uygulamaları için ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye çıkıyor. İhale, yaklaşık 1.500 kilometre uzunluğundaki 300 adet haberleşme tesisini kapsıyor...

Akıllı mahalle ne?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konutu ve Kanal İstanbul çevresindeki yeni şehir akıllı mahalle konseptinde inşa edilecek. Peki akıllı mahalle ne?

Ekrem İmamoğlu'ndan Akıllı Şehirler Kongresi açıklaması!

Ankara'da düzenlenen  “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzerine kongreden ayrıldı. İmamoğlu, "Süreç 180 derece farklı bir psikolojiyle yönetildi" dedi...

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

İBB'nin Akıllı Şehir projeleri Teknofest 2019'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda tanıtıldı.

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Balıkesir akıllı kent oluyor!

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalar yaptı. 

Evinizin ne kadar akıllı olmasını istersiniz?

Uluslararası birçok şirkette Satış&Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda akıllı evler hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Akıllı şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada!

Şehirlerin yaşabilirliğini artırmak, sevilen ve yaşanır şehirler inşa etmek akıllı şehir projeleri ile mümkün. İstanbul, en akıllı 180 şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada.. 

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ne zaman Haberi

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ne zaman


Önümüzdeki dönemde mevcut enerji şebeke sisteminin akıllı şebeke yönetim sistemine kayacağı ve uluslararası anlamda daha yaygınlaşacağı beklenirken, 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 3.'sü düzenlenecek olan "Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı"nm dünyada giderek artan enerji talebinin daha rasyonel kullanılmasına akıllı sayaç politik ve stratejileri ile akıllı binalar ile otomasyon sistemlerine büyük katkı sağlanacağı düşünülüyor. 

Temsilciler katıldı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve UGETAM'm himayelerinde gerçekleştirilecek kongre ve fuarın 2. Yürütme Kurulu toplantısı, "TÜBİTAK UME "nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı. 

Açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'm yapacağı, Türkiye'nin bölge ve ülkeler arasında enerji merkezi haline gelmesini sağlayan 1CSG...