19 / 07 / 2024

Uluslararası Su Tahsisi çalıştayı yapıldı

Uluslararası Su Tahsisi çalıştayı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Uluslararası Su Tahsisi" adlı çalıştaya katıldı. Eroğlu, çalıştayda Türkiye'deki suyun denetimi ve tahsisi hakkında açıklamalarda bulunarak Tükiye'deki su sorununun çözüldüğünü ifade etti..

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Esas Holding'in yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu!

Esas Holdingin yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu. Tercan, Esas Holding'in yurt içi ve uluslararası yatırımlarının finans yönetimine liderlik edecek.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı başladı!

23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışta doğaltaş ocak işletme ruhsatları ile ilgili açıklama yaparak, 215 ruhsatın onaylandığını belirtti.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

Soyak Avrupa Gayrimenkul Topluğu 22. Uluslararası Konferansı’na katıldı!

Soyak Holding, bu yıl İstanbul’da 24-27 Haziran arasında gerçekleşen Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (ERES) 22.Uluslararası Konferansı’na katıldı. Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel; akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

İzmir'de Sürdürülebilir Su Zirvesi 8 Ekim'de!

Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi 8 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek. Firmalar ve akademisyenler Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi için 8 Ekim’de İzmir’e gelecek.

KKTC Su Temini Projesi yarışmaya katılacak!

“KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda su alanında en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır. İFM, Türkiye ekonomisi için son derece önem arz eden stratejik bir yatırımdır” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı yolunda su baskını!

Pendik Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı bağlantı yolunda su baskını meydana geldi. Suların çekilmesinin ardından ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yol molozlardan ve çamurdan temizlenerek trafiğe açıldı.

6. Uluslararası İnşaat Zirvesi 4 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Fas Enerji Madenler Su ve Çevre Bakanı Mohammed Nabil Benabdallah'ın katılımıyla gerçekleşecek olan 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde Türk inşaat sektörünün 2015 yılı rotası çizilecek.

Onno Boots Çelebi Havacılık Holding’in yeni CEO’su oldu!

Türk havacılık sektörünün global markası Çelebi, uluslararası arenada büyüme hedefi çerçevesinde organizasyon yapısını geliştirmek için önemli bir adım daha attı. Onno Boots Çelebi Havacılık Holding’in yeni CEO’su oldu.

Dide Özdikmen Özçelik: Su kaybını önlemek için su sistemini iyi tanımak gerek!

ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik "Su kayıplarını önlemek için ilk adım su temin sistemini ve dağıtım şebekesini tanımaktan geçiyor" dedi.

Uluslararası Su Tahsisi çalıştayı yapıldı Haberi

Uluslararası Su Tahsisi çalıştayı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devlet Su İşleri büyük barajlar, hidroelektrik santraller inşa ederken biz de özel sektörü devreye soktuk. Su kullanım anlaşması yönetmeliği adı ile yönetmelik çıkardık. Yani yap-işlet-devrede benzer bir şekilde burada özel sektör su kaynağı üzerinde hidroelektrik santralini kuruyor ve en fazla 49 yıl sonra onu tekrar devlete devrediyor" dedi. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Uluslararası Su Tahsisi" adlı çalıştaya katıldı. Çalıştayda Türkiye'deki suyun denetimi ve tahsisi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye'de suyun yüzde 70'inin sulama suyu olarak kullanıldığını, geriye kalan yüzde 30'luk bir oranın da içme suyu ve sanayi suyu olarak kullanıldığını söyledi. Türkiye'deki bütün şehirlerde su sorununun gerekli çalışmalar yapılarak kökünden çözüldüğüne dikkat çeken Eroğlu, sağlıklı su temin etmenin sağlık açısından...