05 / 05 / 2024

uluslararası turizm gelirleri 2013

uluslararası turizm gelirleri 2013

2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu Avrupa, 489,3 milyar dolar ile geçen sene uluslararası turizmden elde edilen gelirin yüzde 42'sini alarak en büyük paya sahip oldu.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Edoworld Uluslararası Turizm Organizasyon Limited Şirketi Kuruldu!

Edoworld Uluslararası Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Kadiköy’de Engin Deniz Oytun ve Gönül Oytun  tarafından kuruldu.

Hangzhou Howway Uluslararası Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hangzhou Howway Uluslararası Turizm Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta İzzet Evran tarafından kuruldu.

Almid Uluslararası Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almid Uluslararası Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  100 bin  TL sermaye bedeli ile Sadıa   Rachıd ve Adnan Abdalhamıdaltalaj tarafından kuruldu.

Mars Uluslararası Turizm ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Mars Uluslararası Turizm ve Gayrimenkul Anonim Şirketi Bağcılar'da 8 milyon TL sermaye bedeli ile Garip Salihlioğlu tarafından kuruldu.

Bugün Zoma Uluslararası Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bugün Zoma Uluslararası Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Yousif M.Khalaf Khalaf tarafından kuruldu...

İnci Uluslararası Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnci Uluslararası Turizm Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeki İnci tarafından kuruldu. 

Visa Uluslararası Turizm Ve Seyahat Acenteliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Visa Uluslararası Turizm Ve Seyahat Acenteliği Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meltem  Aydın tarafından kuruldu. 

Lubaabah Turizm Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lubaabah Turizm Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Lababa Tabbakh ve Mohamad Adel Takıe ortaklığında kuruldu. 

Turpem Uluslararası Turizm Pazarlama Endüstri Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Turpem Uluslararası Turizm Pazarlama Endüstri Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Akkoyun tarafından kuruldu. 

Akverdi Uluslararası Havacılık Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi açıldı!

Akverdi Uluslararası Havacılık Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi bugün 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

EMITT Fuarı için geri sayım başladı!

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında bulunan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.

Turvigo Uluslararası Turizm Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Turvigo Uluslararası Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gönül     Oytun tarafından kuruldu. 

uluslararası turizm gelirleri 2013 Haberi

uluslararası turizm gelirleri 2013



Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, 1 milyarı aşkın kişinin seyahat ettiği 2013 yılında dünya turizm harcaması 1 trilyon 377 milyar dolar oldu. Söz konusu harcamanın 218 milyar doları uluslararası yolcu taşımalarından, 1 trilyon 159 milyar dolarlık bölümü de konaklama, yeme-içme, alışveriş gibi harcamalardan kaynaklandı. Turizm harcaması 2012 yılına göre yüzde 5 arttı.


Avrupa, 489,3 milyar dolar ile geçen sene uluslararası turizmden elde edilen gelirin yüzde 42'sini alarak en büyük paya sahip oldu.


Asya ve Pasifik, 358,9 milyar dolar ile yüzde 31 pay alırken, yüzde 8 ile bir önceki yıla göre en büyük artışı yakalayan bölge oldu.


Amerika ise 229,2 milyar dolar gelir ile yüzde 19,8 pay aldı. Aynı dönemde Afrika 34,2 milyar dolar (yüzde 3 pay), Ortadoğu da 47,3...