17 / 05 / 2024

ümraniye bostancı metrosu

ümraniye bostancı metrosu

Kadir Topbaş, "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız. Metro bittiğinde Ümraniye'den Üsküdar'a, Kartal'a ve Avrupa yakasındaki istediğiniz noktaya hızlı ve konforlu bir şeklide gidebileceksiniz" dedi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

İstanbullulara müjde! Dudullu-Bostancı Metrosu yıl sonunda açılıyor!

İstanbul’un Anadolu yakasında inşaatında sona gelinen Dudullu-Bostancı Metrosunun bu yılın son aylarında hizmete girmesi hedefleniyor. 2.2 milyon vatandaşa kolaylık sağlayacak metro hattı saatte 44 bin yolcu taşıyacak.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda ilk test sürüşü yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyona sahip Dudullu-Bostancı Metrosu'nun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşlerinin başladığını müjdeledi.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ne zaman açılacak?

2017 yılında inşasına başlanan Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metrosu için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni metro hattının 2022 yılının sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatının Atakent durağındaki son tünel açma çalışmasını incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın 2022 sonunda açılacağını belirtti. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu 2022'de açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımına yeniden başlanan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nın yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İmamoğlu, metro hattının 2022'de hzimete açılacağını müjdeledi.

İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro borçlanma yetkisi!

İBB tarafından "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaat ve araç alım işi" için 98 milyon 631 bin 803 avro ve "Dudullu-Bostancı Metrosu inşaat işleri" için de 188 milyon 325 bin 406 avro tutarında dış borçlanma yetkisi verildi...

Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi beklenen Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı. Yüzde 70’i tamamlanan hattın 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'nun inşaatı yeniden başladı!

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı ve Bostancı-Dudullu Metro Hattı projesinde 3 ay duran çalışmalar 2 hafta önce yeniden başlamıştı. Seçimlerin ardından inşaat çalışmaları tekrar durdu.

ümraniye bostancı metrosu Haberi

ümraniye bostancı metrosu


Başkan Kadir Topbaş, Ümraniye'de coşkulu bir kalabalığa seslendi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Ümraniye'den Bostancı'ya Kadıköy Kartal Metrosu'na bağlantı yapacağız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'den Bostancıya metro bağlantısı yapacaklarını müjdeledi. Ümraniye'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen ardından Alemdağ Caddesi'nde AK Kafe'nin açılışına katılan Topbaş, Ümraniye Belediye Başkam Hasan Çan'ın da yer aldığı açılışta alam dolduran kalabalığa hitap etti. Başkan Topbaş, "İstanbul'a hizmet etmek gibi bir derdimiz var. İstanbul'u planlı bir şehir haline getirdik, yatırımlarımızı bu doğrultuda yaptık" dedi. 


İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini ifade eden Başkan Topbaş, "İnşaat hızla devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız. Metro bittiğinde Ümraniye'den Üsküdar'a, Kartal'a ve Avrupa yakasındaki istediğiniz noktaya hızlı ve konforlu bir şeklide gidebileceksiniz....